FOTO Centru nou pentru copiii cu autism din Bihor, renovat şi recompartimentat din fondurile proprii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SOS Autism Bihor are un sediu nou amenajat
SOS Autism Bihor are un sediu nou amenajat

Asociaţiea SOS Autism Bihor are un sediu nou, renovat din fonduri proprii. Acesta cuprinde  o sală de kinetoterapie, o sală de activităţi de grup, două săli de terapie individuală, spaţiu de relaxare, spaţiu de servit masa, toalete, spaţii de depozitare, vestiar, cabinet medical şi birou.

"Renovarea şi recompartimentarea s-a făcut din fondurile proprii ale asociaţiei, cu sprijinul părinţilor şi a sponsorilor. Au fost schimbate inclusiv cablurile electrice. De asemenea, dorim să amenajăm şi o sală senzorială", a subliniat Simona Zlibuţ, vicepreşedinte al Asociaţiei SOS Autism Bihor.

Noul sediu, situat în Oradea pe strada Miron Pompiliu nr. 5, a fost renovat şi recompartimentat pentru a putea deveni în viitor Centru de Zi pentru Persoane cu Autism, conform normelor aflate în vigoare.

Asociaţia SOS Autism Bihor este o organizaţie apolitică, neguvernamentală, şi a fost înfiinţată în luna martie 2007 de către 14 părinţi de copii şi adulţi cu autism, care au dorit să schimbe în bine viaţa copiilor lor. Noul spaţiu a fost primit cu contract de comodat de la Administraţia Imobiliară Oradea din cadrul Primăriei Oradea.

Ziua Porţilor Deschise

Întrucât asociaţia are nevoie de fonduri pentru susţinerea activităţilor pe care le desfăşoară, în data de 2 aprilie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, va fi organizată la Oradea o seară caritabilă, ocazie cu care Restaurantul Colosseum va fi iluminat în albastru.

Printre artiştii care au răspuns deja invitaţiei se numără: Cornelia şi Lupu Rednic, Sânziana Toader, Sergiu Nica şi trupa de show dance Cool Style. Evenimentul inaugural  a coincis cu Ziua Internaţională Asperger.

De altfel, între copiii care participă la activităţile ASAB este şi Milena, o fetiţă de doar şapte ani care s-a născut cu acest sindrom.

"Milena este un copil special, pentru că are abilităţi deosebite în partea artistică (muzică, dans). Are o memorie extraordinară, în schimb nu reuşeşte să se hrănească singură, nu conştientizează pericolul (de exemplu atunci când trece strada), pentru că o gheară a autismului o ţine în loc. Milena e ca un mic roboţel, care învaţă tot ceea ce trebuie să facă...", a spus tatăl fetiţei, menţionând că în alte ţări aceşti copii sunt valorificaţi pentru abilităţile lor deosebite.

În final, Simona Zlibuţ a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în renovarea noului sediu, de la instituţii publice, unităţi de învăţământ şi sponsori, până la persoane fizice şi membrii echipei cu care asociaţia îşi desfăşoară activitatea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite