Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului "Vasile Alecsandri" fac senzaţie pe Facebook. Vezi cum arată sala de spectacole FOTO

Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului

Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului "Vasile Alecsandri" Foto: Constantin Dimitriu

Lucrările la unul din cele mai importante clădiri-monument din Capitala Moldovei s-au încheiat. Primele fotografii din clădirea refăcută au fost făcute publice.

Ştiri pe aceeaşi temă


Imagini din Teatrul "Vasile Alecsandru" au fost făcute publice pe paginile de Facebook ale instituţiei de cultură. "Lucrările sunt terminate. Putem preda oricând clădirea administratorului", a afirmat Titel Sinescu, directorul Iasicon, firmă care a executat lucrările.


Click pe imagini pentru a vedea cum arată teatrul restaurat

Reparaţiile la clădirea Teatrului au început după 1990, dar au fost tergiversate din lipsa fondurilor. În 2008,  SC Iasicon a câştigat o nouă licitaţie organizată de Ministerul Culturii, lucrările din ultimii ani fiind estimate la 6 milioane de euro.

Teatrul Naţional, de 11 ani în şantier

Oficialii Naţionalului ieşean susţin că în toamnă stagiunea va fi deschisă în spaţiul refăcut. Piesa de deschidere în noul spaţiu va fi "Iaşii în carnaval", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.


Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Printre regizorii care vor mai monta la Naţional se numără Silviu Purcărete şi Radu Afrim.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările