Peste 500 de fermieri investesc în agricultura din judeţul Iaşi

Peste 500 de fermieri investesc în agricultura din judeţul Iaşi

Firmele care activează în agricultură pot cere registrul de evidenţă a zilierilor. Foto: Adevărul

79 de fermieri din judeţul Iaşi au obţinut fonduri europene din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală în valoare totală de 31 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fermierii au cursuri gratuite de agricultură ecologică la USAMV Iaşi

Dintre proiectele din agricultură pe FEADR, 28 au fost depuse pentru modernizarea exploataţiilor agricole, 21 pentru investiţii demarate de tinerii fermieri, 18 pentru dezvoltarea intreprinderilor mici şi mijlocii în sectorul non-agricol şi opt, în modernizaera infrastructurii comunale.

Vrea să înlocuiască tractorul cu un avion sovietic

Alţi 514 ieşeni implementează proiecte în judeţ prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, finanţarea asigurată fiind de 25 de milioane de euro. Investiţiile în fermele de semi-subzistenţă sunt cele mai multe ca număr, respectiv 366, în timp ce valoarea cea mai mare a investiţiile se regăseşte în sectorul de procesare a produselor agricole.

„S-a majorat plafonul acordat tinerilor fermieri. Aceştia nu vor mai primi 25.000 de euro ca până acum, ci 40.000 de euro. A fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii, de pe 30 octombrie, până pe 30 noiembrie. Am primit foarte puţine proiecte, doar două, în comparaţie cu alocarea de 60 de milioane de euro“, a spus Liviu Bulgaru, şeful Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: