Imperiul de sclave de la Londra, coordonat de români. Descinderi în zeci de bordeluri: 20 de proxeneţi arestaţi

Imperiul de sclave de la Londra, coordonat de români. Descinderi în zeci
de bordeluri: 20 de proxeneţi arestaţi

Zeci de rom\nce au fost salvate din bordelurrile londoneze

Autorităţile britanice, împreună cu cele din România, au desfăşurat o acţiune de combatere de traficului de carne vie de la Londra, zeci de prostituate românce fiind salvate din bordelurile engleze. 20 de români au fost arestaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea s-a desfăşurat pe 14 noiembrie, atât în Anglia cât şi în România, cei mai mulţi proxeneţi, 16, fiind reţinuţi în Londra. Potrivit reprezentanţilor DIICOT, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupului infracţional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reuşind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra. Pe calea cooperării judiciare internaţionale, la nivelul Eurojust, a fost încheiat un Acord Comun de Anchetă ,,KALLANG’’, între Romania, prin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi autorităţile din Marea Britanie”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Aceştia au mai precizat că membrii grupării recrutau, fie direct, fie prin interpuşi, tinere din România, care să practice prostituţia în Marea Britanie. În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani.

Ce s-au ridicat la percheziţii 

Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziţionau biletele de călătorie.

Ajunse însă în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, locuinţe în care se desfăşura şi activitatea de prostituţie.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline”, au precizat procurorii DIICOT, într-un comunicat.

Pentru a menţine tinerele într-o stare de dependenţă şi pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte.

În urma percheziţiilor domiciliare un număr de 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare. De asemenea, au fost ridicate sumele de 7. 000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar şi 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de grame de cocaină.
Doi dintre liderii grupării, reţinuţi în Londra, erau de asemenea căutaţi în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile din România, fiind cercetaţi pentru tentativă de omor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: