Cum a ajuns un poliţist să fie despăgubit cu o sumă uriaşă pentru câteva vorbe grele: „Îţi rup picioarele”

Cum a ajuns un poliţist să fie despăgubit cu o sumă uriaşă pentru
câteva vorbe grele: „Îţi rup picioarele”

Poliţistul local a fost despăgubit cu 10.000 de lei

Judecătorii ieşeni au condamnat la închisoare cu executare un bărbat din Iaşi care a ameninţat un poliţist local aflat în timpul serviciului. Funcţionarul a fost şi despăgubit cu 10.000 de lei, drept daune morale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii ieşeni au stabilit o pedeapsă definitivă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru Cristian Ababei, perioadă din care i se va scădea însă un an, petrecut deja în puşcărie.

Ababei a fost găsit vinovat de ultraj, victima sa din acest dosar fiind Ştefan Avârvarei, fostul şef al Serviciului Control Urbanism, Afişaj Stradal de la Poliţia Locală din Iaşi. Avârvarei a rămas fără această funcţie după ce numele său a apărut în scandalul „Amanta“ – dosar în care fostul primar Nichita este judecat pentru că ar fi folosit 

Poliţia Locală pentru a-şi urmări iubita. Avârvarei ar fi fost unui dintre cei care îi ascultau ordinele lui Nichita, el recunoscând fapta şi fiind condamnat cu suspendare.

Avârvarei a fost ultragiat de Ababei înainte de a izbucni scandalul în care a fost implicat primarul Iaşului. În octombrie 2014, înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva, Avârvarei (foto dreapta) a controlat un cort din zona Halei Centrale ce îi aparţinea lui Ababei. Poliţistul i-a reproşat că amplasamentul cortului nu este legal, Cristian Ababei înfuriindu-se.

„Inculpatul a devenit violent în limbaj, adresând injurii şi proferând ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea faţă de angajatul Poliţiei Locale Iaşi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu: «dacă mă muţi, te omor, te fac eu pe tine, te bag în puşcărie!», «o să-ţi rup picioarele!». Odată cu ameninţările adresate Şefului Serviciului Control Urbanism din cadrul Poliţiei Locale Iaşi, inculpatul Ababei Cristian s-a repezit spre persoana vătămată încercând să o lovească cu pumnul“, se arată în motivarea instanţei.

Judecătorii au mai arătat că intervenţia a doi agenţi ai Poliţiei Locale a făcut ca Avârvarei să nu fie lovit de Ababei. Ulterior acestui incident, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de Poliţie. Prima instanţă a stabilit ca Ababei să achite daune de 10.000 de lei poliţistului local. În sentinţa Curţii de Apel se arată că aceşti bani ar fi fost plătiţi deja.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: