Criminalul din Parcul Copou, încă 30 de zile de arest la Penitenciarul Tichileşti

Criminalul din Parcul Copou, încă 30 de zile de arest la Penitenciarul Tichileşti

Eduard Perju va mai sta în arest 30 de zile FOTO ZIARUL DE IASI

Adolescentul care a sugrumat o elevă de liceu în Parcul Copou este ţinut în arest preventiv de justiţia ieşeană. Eduard Perju este judecat în prezent pentru omor cu premeditare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri ca adolescentul acuzat că a ucis o liceană, în Parcul Copou, să rămână în arest preventiv. Eduard Perju, de 17 ani, se află în prezent în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Tichileşti. Perju a fost trimis în judecată la mijlocul lunii mai, fiind acuzat că a ucis-o pe fosta sa iubită, Diana Gugulică, pe 28 februarie.

“Potrivit propriilor declaraţii, inculpatul a luat hotărârea de a ucide victima, sens în care în dimineaţa zilei de 28.02.2015 a căutat în autoturismul tatălui său un obiect apt să conducă la rezultatul dorit. A găsit un colier din plastic dur folosit în mod obişnuit la fixarea capacelor auto, iar la ora 13.30 având asupra sa acest obiect, s-a îndreptat spre Parcul Copou”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal.

Potrivit acestora, cei doi nu au putut ajunge la locul întâlnirii în timp util şi şi-au trimis mai multe mesaje, care l-ar fi “tensionat” pe Eduard Perju. Eduard şi Diana s-au întâlnit la ora 15.05, în faţa parcului, unde au început să se certe şi s-au îndreptat în zona din spate. S-au oprit într-un loc retras şi necirculat, unde se afla o bancă.

“Minora s-a aşezat pe spătarul băncii şi au continuat discuţia. La un moment dat, inculpatul a susţinut că avea un cadou să-i ofere, cerându-i victimei să închidă ochii şi să-şi ridice părul. Minora s-a conformat, împrejurare în care, cu o singură mişcare, inculpatul i-a înfăşurat colierul în jurul gâtului şi l-a strâns. Simţind că se sufoca, minora a încercat să se elibereze şi să se agaţe cu mâna stângă de capul inculpatului, reuşind însă să-i producă trei excoriaţii faciale”, au mai precizat anchetatorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: