Şef de instituţie, deranjat de un SMS unui subaltern. Cum a ajuns angajatul să fie sancţionat pentru o banalitate

Şef de instituţie, deranjat de un SMS unui subaltern. Cum a
ajuns angajatul să fie sancţionat pentru o banalitate

Filarmonica Moldova Iaşi

Liderul de sindicat al Filarmonicii “Moldova” Iaşi, Ioan Ştefan Popel, a câştigat recent un proces intentat împotriva institutiei, obţinând anularea unei sancţiuni disciplinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Popel a primit un avertisment în vara anului trecut, sentinţa favorabilă fiindu-i pronunţată de către Tribunalul Iaşi. Nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel, procesul urmând a se relua în perioada următoare la Curtea de Apel Iaşi. Ioan Popel este angajat al instituţiei din 2001 şi a fost sancţionat disciplinar pe 28 iunie 2019 deoarece ar fi avut o „atitudine necuviincioasă faţă de colegi, colectiv şi şefii ierarhici, fapta constând într-un mesaj tip SMS transmis Directorului adjunct artistic“.

În vara anului trecut, la Filarmonica Moldova Iaşi a avut loc un concurs pentru ocuparea funcţiei de dirijor. După concurs, mai mulţi membri de sindicat ar fi fost nemulţumiţi de prestaţia singurului candidat, în acest context, Popel trimiţând un SMS directorului artistic în care i-a scris: „Dacă îl declaraţi admis, la cererea colegilor şi în numele lor, voi fi nevoit să contest rezultatul“, ar fi fost mesajul trimis de Popel. A doua zi, a fost chemat în faţa comisiei disciplinare, fiind acuzat că s-a comportat necorespunzător cu un superior ierarhic. 

Ce a stabilit instanţa 

În plângerea depusă la Tribunal, liderul de sindicat de la Filarmonică a precizat: „Conversaţia avută cu Directorul adjunct artistic nu poate reprezenta o atitudine necuviincioasă faţă de colegi, colectiv şi şefi ierarhici, ci prin mesajul transmis a dorit să aducă la cunoştinţă opinia şi îngrijorarea unor membri ai corului faţă de posibilitatea promovării concursului de către persoana în cauză (n.r. - candidatul pentru funcţia de dirijor)“.

Reprezentanţii Filarmonicii Moldova s-au apărat şi au precizat că sancţiunea disciplinară acordată angajatului ar fi una temeinică. „Intimata a arătat că sancţiunea sus amintită a fost aplicată întrucât contestatorul a avut o atitudine necuviincioasă faţă de direcţiunea instituţiei (...) Precizează intimata că evaluarea candidatului participant la acel concurs era făcută de o comisie independentă din componenţa căreia făceau parte personalităţi din domeniu - iar în acest context mesajul a fost unul jignitor, încercând să forţeze decizia comisiei de concurs, şi neavenit la adresa conducerii care nu avea nicio competenţă cu privire la evaluarea candidatului care susţinea concurs pentru ocuparea postului de dirijor cor“, au precizat reprezentanţii Filarmonicii. 

Reprezentanţii Tribunalului au constatat că instituţia nu a respectat procedura când l-a sancţionat pe Ioan Popel. Mai exact, nu au precizat în decizia de sancţionare apărarea acestuia, din acest motiv, documentul fiind lovit de nulitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: