În numele tatălui. Beizadeaua unui şef UNPR a împuşcat o persoană nevinovată după ce s-a lăudat cu numele tatălui său

În numele tatălui. Beizadeaua unui şef UNPR a împuşcat o persoană nevinovată după ce s-a lăudat cu numele tatălui său

Răzvan Manolache a fost şi reţinut pentru 24 de ore însă judecătorii au dispus eliberarea sa FOTO Ionuţ Benea

Fiul prim-vicepreşedintelui UNPR, Mircea Manolache, a fost trimis în judecată după ce, în urma unei şicane în trafic, a urmărit un taximetrist cu maşina şi a împuşcat un amic de-al acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au finalizat dosarul în care fiul patronul de la Parma Taxi, Mircea Manolache, a fost cercetat pentru un scandal în trafic soldat cu împuşcături. Tânărul Răzvan Ştefan Manolache, de 21 de ani, a fost trimis în judecată pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi pentru uz de armă fără drept şi lovire şi alte violenţe. Beizadeaua lui Manolache, prim-vicepreşedinte la UNPR Iaşi şi preşedinte al Camerei Taximetriştilor, a vrut să împuşte un taximetrist cu care se înjurase în trafic, rănind însă un amic de-al acestuia.

Potrivit procurorilor, fapta a avut loc în aprilie 2013, atunci când Ştefan Ma­nolache, student la Drept, s-a înjurat reciproc cu un taximetrist, după ce bei­zadeaua a oprit maşina în faţa şoferului maşinei galbene, blocându-i accesul. Ulterior, pentru că taximetristul a reuşit să plece din blocadă, Manolache l-a urmărit cu maşina prin oraş, ameninţându-l de mai multe cu un pistol cu bile. Taxi­metristul a fost ajuns până la urmă, iar când Manolache l-a ameninţat din nou, acesta a scos un spray lacrimogen şi i-a pulverizat în ochi scandalagiului. Ma­nolache a tras atunci de patru ori cu arma, două dintre bilele de cauciuc lovind un amic al taximetristului în zona capului şi a pieptului. „La o trecere de pietoni, martorul a încetinit, în dreptul său ajungând inculpatul cu autoturismul Nissan Micra, moment în care inculpatul a scos pe geam pistolul, îndreptându-l în direcţia martorului strigând că este «Mircea de la Parma Taxi». Fiind speriat, martorul a demarat în trombă, ajungând pe strada Olari, unde a oprit autoturismul lângă bordură, în faţa blocului în care locuieşte acesta“, spun procurorii în rechizitoriu. Tânărul ar fi vrut să „îşi afirme autoritatea în rândul taximetriştilor“ prin fapta sa.

„Avem în vedere faptul că inculpatul, la doar trei luni de la momentul obţinerii permisului de portarmă neletală, a căutat şi creat o situaţie în care să folosească pistolul pe care îl deţinea, fără alte justificări decât dorinţa de a-şi afirma autoritatea în rândul taxi­metriştilor. De altfel, în împrejurările comiterii faptei, inculpatul a strigat în mod repetat că este patronul sau fiul patronului de la o firmă de taximetrie, motiv pentru care, în opinia acestuia, alţi taximetriþti îi datorau respect şi temere“, se preciza în propunerea de arestare respinsă de judecători la vremea respectivă. La audieri, Ştefan Manolache a precizat că a folosit pistolul pentru „a se apăra"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: