Zeci de copaci au fost tăiaţi ilegal din pădurea de la marginea comunei Şoimuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Un utilaj care transporta arbori tăiaţi ilegal din pădurea satului Şoimuş a fost confiscat împreună cu materialul lemnos, după ce jandarmii au surprins trei localnici care au tăiat fără drept copacii.

Localnicii au tăiat fără drept peste 50 de arbori din pădurea situată în Valea Mişagului din comuna Şoimuş.

„Jandarmii au identificat în acel loc trei persoane care transportau material lemnos cu o remorcă trasă cu ajutorul unui tractor. Materialul lemnos transportat nu era marcat. De asemenea, în zonă au fost identificate 53 de cioate rezultate din tăierea fără drept a arborilor”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Volumul total al masei lemnoase tăiate fără drept este de peste zece metri cubi, iar valoarea prejudiciului este de 2.177 lei. „În cauză, jandarmii au întocmit acte de sesizare cu privire la săvârşirea faptelor penale de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de Legea 46/2008 – Codul Silvic, care vor fi înaintate pentru continuarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a informat IJJ Hunedoara.

Materialul lemnos aflat în remorcă, precum şi utilajul folosit la transportul acestuia au fost ridicate şi predate în custodie până la terminarea cercetărilor.


Vă recomandăm şi:

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Primele mari exploatări forestiere din Retezat au început în anii 1880, susţin reprezentanţii Parcului Naţional Retezat, fiind conduse de familia nobiliară Kendeffy. Şi în prezent, urmaşii baronilor Kendeffy şi Ocksay deţin cea mai mare mare suprafaţă forestieră din rezervaţie.

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

Parcul Naţional Retezat nu a fost ocolit de firmele care exploatează lemnul, iar adesea organizaţiile de mediu şi societatea civilă au reclamat că au avut loc defrişări în aria protejată. Rapoartele Direcţiei Silvice confirmă tăierile din fondul forestier, dar reprezentanţii instituţiei şi cei ai Parcului Naţional retezat spun că nu există motive de îngrijorare.

VIDEO Cascada spectaculoasă a celui mai adânc lac din Retezat. Cât a crescut nivelul apei de la barajul Gura Apelor

Lacul Gura Apelor din Retezat atrage un număr mare de turişti, iar unul dintre cele mai spectaculoase locuri de popas ale sale este cascada. În ultimele săptămâni, ploile abundente au făcut ca nivelul apei să crească şi să transforme astfel priveliştea din Retezat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite