Lucrări de peste 28 de milioane de lei în eficientizarea energetică a spitalului din Hunedoara

Lucrări de peste 28 de milioane de lei în eficientizarea energetică a spitalului din Hunedoara

Spitalul municipal Hunedoara. ADEVARUL.

Lucrările de eficientizare energetică a Spitalului municipal din Hunedoara au fost scoase la licitaţie publică. Investiţia se ridică la peste 28 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La doi ani de la semnarea la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a contractului de finanţare europeană, pentru investiţia în eficientizarea energetică a Spitalului municipal Hunedoara, primăria a scos la licitaţie publică lucrările, estimate la peste 28 de milioane de lei.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului operaţional Regional 2014-2020 şi a fost depus la ADR Vest în iunie 2017. Investiţia se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează reducerea consumurilor energetice din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 123 kwh/m²an.

Proiectul prevede lucrări de termoizolare a clădirii spitalului, de înlocuire a traseelor electrice şi a corpurilor de iluminat, a instalaţiilor sanitare şi termice, amenajări interioare, înlocuirea cazanelor de apă caldă cu altele noi, a centralelor vechi, a echipamentelor tehnologice de detecţie şi stingere a incendiilor. Nu se va interveni asupra elementelor constructive ale clădirii.

Spitalul a fost construit în anii ´60 şi dat în folosinţă în 1968, iar clădirea Secţiei de boli infecţioase în 1954. Clădirea spitalului a fost construită în sistem monobloc cu (9 niveluri), în baza proiectului 8027/1962 realizat de ISCAS Bucureşti, cu 5 corpuri (A, B, C, D1, D2, E). A fost conceput ca unitate spitalicească complexă şi completă la o capacitate de 640 de paturi şi  deserveşte populaţia municipiului de aproximativ 60.000 de locuitori şi de aproximativ 30.000 de locuitori din localităţile învecinate Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cât va costa noua parcare cu 142 de locuri a Spitalului Hunedoara. Zona va intra în şantier

Pas important în testările Covid 19. Aparatul PCR achiziţionat de spitalul din Hunedoara a fost pus în funcţiune

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările