Locatarii evacuaţi din căminul rău famat al Devei s-au întors şi au dat foc blocului

Locatarii evacuaţi din căminul rău famat al Devei s-au întors şi au dat foc blocului

În urmă cu o săptămână blocul de locuinţe sociale a fost evacuat, dar oamenii s-au întors. FOTO: Primăria Deva.

Un incendiu a izbucnit în blocul de nefamilişti „Condor” din municipiul Deva, căminul de unde în urmă cu o săptămână, la cererea proprietarilor, zeci de oameni care locuiau ilegal aici au fost daţi afară. Locatarii s-au întors şi au provocat incendiul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 40 de persoane au fost nevoite să părăsească, din nou, căminul de nefamilişti al societăţii Condor, din Deva, de această dată nu silite de autorităţi, ci în urma unui incendiu.

Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit pe strada Aleea Moţilor, pentru stingerea incendiului care a cuprins o cameră situată la parterul blocului de locuinţe sociale dezafectat.

„Din cauza degajării mari de fum, 35 de persoane s-au autoevacuat, iar 5 persoane au fost evacuate de cele 2 echipaje de pompieri dislocate la faţa locului. O persoană aflată în stare avansată de ebrietate a fost transportată, de echipajul SMURD,  la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Deva. Incendiul ce a curpsins deşeurile textile a fost lichidat rapid de pompieri”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara arderea a fost generată de focul deschis în spaţii închise.

Evacuaţii s-au întors

În 25 noiembrie, cei peste 70 de locatari ai căminului de nefamilişti Condor din Deva au fost evacuaţi, după ce administratorii imobilului au luat decizia închiderii acestuia. Căminul va intra în reabilitare începând din primăvara anului 2016.

"Toţi ocupanţii căminului, circa 75 de persoane, locuiau ilegal în spaţiu, fără a avea un contract de închiriere încheiat cu firma în cauză", informa Primăria Deva. Persoanele care aveau acte de identitate emise de municipiul Deva au fost relocate la iniţiativa primăriei. "Administraţia locală le-a pus la dispoziţie locuinţe de necesitate în căminele Rempes şi Minier, dar şi la Adăpostul de Noapte, pentru o persoană în vârstă” informa Primăria Deva.

La data evacuării, autorităţile locale afirmau că astfel va fi eliminat un focar de infecţie în condiţiile în care de mulţi ani imobilul era debranşat de la utilităţi: apă, energie electrică, încălzire. Unii dintre locatari au ocupat din nou încăperile din cămin.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Culmea "hărniciei" în Deva: muncitorii au fost scoşi în ninsoare să tundă iarba acoperită de prima zăpadă

Codul galben de vreme rea şi prima ninsoare căzută în această iarnă peste municipiul Deva nu i-au împiedicat pe angajaţii primăriei, ajutaţi de deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare, să cosească iarba, la marginea Devei.

Cel mai rău famat cămin din Deva a fost închis: zeci de famlii care locuiau ilegal au fost nevoite să plece

Zeci de familii locuiau ilegal în Căminul Condor din municipiul Deva. De astăzi, imobilul, recunoscut ca unul dintre cele mai rău famate locuri din Deva, a fost închis, iar locatarii sunt nevoiţi să îşi caute alte adăposturi.

Poliţia a răscolit polul mizeriei din Deva. Zeci de locatari din căminele sociale au fost ridicaţi şi aduşi la secţie

Poliţiştii au descins în această dimineaţă în blocurile de locuinţe sociale de pe Aleea Moţilor, din Deva. Zeci de locatari au fost ridicaţi de la domiciliile lor şi aduşi la secţie, pentru a fi legitimaţi.

Cronica înfiorătoare a unei crime pasionale care a îngrozit mapamondul. Românul care şi-a ucis amanta în Irlanda, incapabil să accepte despărţirea

Una dintre cele mai înfiorătoare crime pasionale comise în ultimii ani are la mijloc povestea de dragoste neîmplinită dintre un fost director al APIA Hunedoara, Marian Mihalache, şi amanta sa, o tânără asistentă medicală, plecată să muncească în Irlanda. Loredana Pricăjan a fost ucisă de acesta într-o cameră de hotel din Dublin, iar bărbatul a încercat apoi să se sinucidă. Mihalache a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan a fost chemat din vacanţă la audieri, în dosarul traficului de minore pentru sex

Ovidiu Daniel Pleşcan, Mihaela Ciociu şi Silviu Praţa au fost chemaţi, luni, în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, la procescul în care sunt acuzaţi de trafic de minori şi prxenetism.

Chinurile unei femei fără adăpost: a fost violată de trei minori, bătută până la leşin şi lăsată într-o baltă de sânge pe stradă

O femeie în vârstă de 40 de ani, rămasă fără adăpost, a trecut prin momente cumplite. A fost batjocorită de trei adolescenţi, care au jefuit-o apoi şi au abandonat-o în stare de inconştienţă, în centrul Devei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările