Grenade neexplodate uitate pe terenul fostului poligon. Un localnic le-a găsit şi a alertat autorităţile

Grenade neexplodate uitate pe terenul fostului poligon. Un localnic le-a găsit şi a alertat autorităţile

FOTO: ISU Hunedoara.

Descoperire neobişnuită într-o comună din Hunedoara: un bărbat a găsit trei grenade vechi, neexplodate, care puteau pune în pericol siguranţa localnicilor.

Un bărbat din comuna Baia de Criş a descoperit trei grenade neexplodate, în vecinătatea fostului poligon din zonă. Muniţia, care reprezenta un pericol pentru localnici, a fost preluată de echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Muniţia rămasă neexplodată reprezintă un pericol major pentru populaţie şi mediul înconjurător, de aceea dorim să vă sfătuim pe această cale, ca în cazul descoperirii de astfel de obiecte şi elemente, chiar dacă la prima vedere pot părea inofensive, să luaţi imediat următoarele măsuri legale: să anunţaţi de urgenţă prin numărul 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate; să nu mişcaţi de pe loc muniţiile descoperite neexplodate; să respectaţi regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea muniţiilor neexplodate; să nu dezmembraţi sau să predaţi muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice; să nu folosiţi muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive; să nu loviţi, să tăiaţi sau să demontaţi muniţiile neexplodate;să nu aprindeţi focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate”, a declarat maior Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Câte arme de foc au fost confiscate de poliţişti. Numărul lor a crescut, la fel şi al acţiunilor de braconaj cinegetic

Ziua în care bărbaţii au devenit Rambo. Imaginile captivante ale Revoluţiei în Hunedoara: oameni înarmaţi cu grenade şi mitraliere apărau oraşul de terorişti

Două tragedii similare într-o singură zi. Cadavrele unor localnici au fost găsite în albiile pârâurilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: