Ce făcea interlopul care a jefuit Castelul Corvinilor înaintea condamnării. Un om a fost ucis în bătaie pentru „marfa” lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Lăsat sub control judiciar înainte de a primi sentinţa pentru jaful de la Castelul Corvinilor, în urma căruia au dispărut peste 175.000 de lei, Gabriel Gal şi-a găsit o nouă ocupaţie infracţională. O crimă a avut legătură cu el, iar interlopul va fi anchetat şi pentru tâlhărie.

Doi tineri din Hunedoara au fost acuzaţi de tâlhărirea unui vârstnic, care în urma loviturilor primite a murit. Autorii infracţiunii i-au luat acestuia telefonul mobil şi l-au dat pe o doză de etnoobotanice. Dealerul de droguri era chiar Gabriel Gal, interlopul care a dat spargerea de la Castelul Corvinilor.

În mai 2017, Gabriel Gal (31 de ani) a fost arestat preventiv pentru cel mai mare jaf săvârşit la Castelul Corvinilor. A reuşit să fure, potrivit anchetatorilor, peste 175.000 de lei, din vistieria monumentului istoric, bani proveniţi din încasările din minivacanţa de 1 mai 2017 care însă nu au mai fost recuperaţi.

Gal, zis şi Chucky, a fost dat de gol la scurt timp, pentri că a sărit de pe meterezele castelului şi şi-a rupt piciorul. După o lună petrecută în arest preventiv, tânărul a fost trimis în arest la domiciliu şi apoi a fost judecat sub măsura controlului judiciar. În luna martie a ajuns în închisoare, după o condamnare de trei ani şi jumătate, pentru furt calificat.

Cu câteva zile înainte de a-şi începe executarea sentinţei, în aşteptarea acesteia, Gabriel Gal găsise un nou mod de a face bani, ilegal. Aflat sub control judiciar, hunedoreanul vindea droguri, iar doi dintre clienţii săi au ucis pentru marfa acestuia.

Au ucis pentru o doză de etnobotanice
În 6 februarie 2018, susţin procurorii, Alexandru Ciurar (20 de ani) şi Nicolae Alexandru Moldovan (35 de ani) au tâlhărit un vârstnic de 72 de ani, „care din cauza problemelor de sănătate se deplasa greoi şi nu putea să opună rezistenţă la deposedarea sa bunuri, în loc public în apropierea blocului în care locuia Alexandru Ciurar”, se arată în dosar.

L-au agresat pe vârstnic şii-au luat telefonul mobil, pe care apoi l-au oferit lui Gabriel Gal, în schimbul unor doze de etnobotanice, cei doi fiind obişnuiţi să consume droguri.

Câteva zile mai târziu, victima, internată în urma traumatismelor, a murit în spital. „La data de 12 februarie 2018, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de către personalul medical din cadrul secţiei ATI a Spitalului Municipal din Hunedoara despre faptul că pacientul care se afla internat pe secţia ATI, a decedat în data de 12 februarie 2018, la ora 09:30. Acesta a fost adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a acestui spital în data de 9 februarie 2018, fiind diagnosticat cu politraumatism prin agresiune, după care a fost transferat pe secţia ATI pentru tratament şi observaţie. Victima prezenta alături de leziunile traumatice care s-au putut produce în data de 8 februarie 2018, leziuni grave şi care au putut determina moartea victimei, şi leziuni traumatice cu o vechime de circaca 3-5 zile, iar aceste leziuni s-au putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure şi necesitau 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosar.

Nu a recunoscut jaful

Gabriel Gal a fost acuzat că în noaptea de 1 spre 2 mai 2017, a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde, „folosindu-se de o bucată de material pentru a nu lăsa urme, a forţat geamul mobil al casei de bilete, situată imediat în partea dreaptă a uşii principale de acces în castel, în tunelul ce face legătura spre curtea interioară a castelului, care s-a spart, apoi a introdus mâna şi a deschis sistemul de închidere funcţional tip yală al uşii şi a pătruns în interior de unde a sustras cutia din carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017 şi a părăsit locul faptei”, arată anchetatorii în dosar. O cameră video montată în tavanul casieriei, a înregistrat scena furtului.

Gabriel Gal s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul după ce a sărit de pe metereze, informau anchetatorii. A apelat la un localnic căruia i-a cerut iniţial să cheme un taxi, apoi să sune la 112, întrucât niciun taximetrist nu a vrut să preia comanda şi să îl transporte pe tânăr la spital.

În aceeaşi noapte a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor, şi adus la spital.

Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă.

Nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, afirmând la spital că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. Pe lângă furtul a peste 175.000 de lei din vistieria Castelului Corvinilor, a mai fost acuzat că ar fi plasat unei asistente 4.000 de lei, bani care urmau să ajungă la un medic.

Asupra lui au fost găsiţi şi recuperaţi doar cei 1.800 de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Detalii bizare despre jaful secolului din Castelul Corvinilor. Unde a ascuns hoţul cei 175.000 de lei, în noaptea de coşmar

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 330.000 de turişti în 2017. Ce venituri au adus oaspeţii cetăţii medievale

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite