VIDEO Incendiu violent în judeţul Galaţi. Un depozit de furaje a fost distrus din cauza unui fumător neglijent

VIDEO Incendiu violent în judeţul Galaţi. Un depozit de furaje a fost distrus din cauza unui fumător neglijent

Depozit de furaje mistuit de incendiu la Matca FOTO ISU Galaţi

Focul a izbucnit sâmbătă după-amiază şi a fost stins de pompieri după circa două ore. O mare cantitate de furaje a fost însă distrusă, precum şi depozitul aferent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiu deosebit de violent, favorizat şi de vremea secetoase, sâmbătă după-amiază (6 iunie 2020) la un depozit de furaje de pe raza localităţii Matca, judeţul Galaţi.

Alertaţi prin 112, pompierii au ajuns în doar câteva minute la faţa locului, însă cele două echipaje de la Secţia Tecuci a ISU au avut o misiune foarte dificilă. Canicula (erau 33 de grade la umbră în momentul intervenţiei) şi vântul, precum şi faptul că furajele erau foarte uscate din cauza vremii secetoase, au făcut că flăcările să fie foarte greu de potolit.

După circa două ore, focul a fost stins, nu înainte însă ca acestea să distrugă 450 de baloţi de fân şi depozitul aferent în suprafaţă de circa 120 de metri pătraţi.

Prima concluzie a anchetei legate de incident este aceea că focul a pornit de la o ţigară aruncată aiurea de un fumător neglijent. Nu se ştie, deocamdată, dacă persoana vinovată are legătură cu bunurile distruse sau trecea întâmplător prin zonă.

În ultima vreme, incendiile s-au înmulţit în judeţul Galaţi pe fondul secetei excesive şi a perioadelor cu vânt puternic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: