VIDEO Cum fac bani samsarii în plină pandemie de coronavirus cu dezinfectanţi falsificaţi obţinuţi din clor cu apa extrasă dintr-un puţ

VIDEO Cum fac bani samsarii în plină pandemie de coronavirus cu dezinfectanţi falsificaţi obţinuţi din clor cu apa extrasă dintr-un puţ

Foto: captură video IPJ Galaţi

Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au confiscat 14.158 litri de hipoclorit de sodiu şi 3.390 de litri de înălbitor lichid de la două firme, care urmau să fie vânduţi pe piaţă ca dezinfectanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 25 – 31 martie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acţionând în sistem integrat, cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi şi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi, au efectuat verificări la operatori economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza municipiului Galaţi, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul comercializării materialelor si produselor utilizate pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”Au fost verificate 43 de societăţi comerciale, şi au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 132.000 de lei, principalele prevederi legale încălcate fiind cele referitoare la neemiterea bonului fiscal pentru bunurile comercializate, vânzarea de produse fără documente legale de provenienţă, precum si nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind suspendarea temporară a activităţilor de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu ocazia controalelor, în incinta unei societăţi comerciale, din municipiul Galaţi, a fost descoperită o instalaţie improvizată cu ajutorul căreia se obţinea o soluţie de dezinfectare, prin amestecarea unei soluţii concentrate de hipoclorit de sodiu (clor) cu apa extrasă dintr-un puţ forat în curte, pentru care nu exista autorizaţie de mediu/gospodărire a apelor.

”Produsul rezultat era ambalat si comercializat ilegal, ca soluţie de dezinfectare, către mai multe societăţi comerciale din judeţul Galati, fără a înregistra în evidenţa contabilă relaţiile comerciale desfăşurate. Societatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 65.000 de lei si s-a dispus indisponibilizarea cantităţii de 14.158 de litri hipoclorit de sodiu”, precizează comisarul şef Gabriela Costin.  

Faţă de reprezentanţii societăţii se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi utilizarea resurselor de apă în diferite scopuri, fără autorizaţia de gospodărire a apelor.  În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost identificată o altă societate comercială care obţinea produse de dezinfectare prin diluarea unei soluţii concentrate de clor, fără a deţine acte de reglementare pentru activitatea de producere/depozitare/comercializare.

În acest caz, a fost indisponibilizată cantitatea de 3.390 de litri de înălbitor lichid şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: