Trei soldaţi americani, răniţi în cadrul exerciţiului militar. Unul are răni mai grave

Trei soldaţi americani, răniţi în cadrul exerciţiului militar. Unul are răni mai grave

Toate accidentările au apărut după ce militarii au aterizat cu paraşutele în zona în care avea loc exerciţiul militar. Dacă doi dintre soldaţi au suferit răni minore, cel de-al treilea a avut nevoie de intervenţia unui echipaj al Ambulanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentele s-au petrecut astăzi, în timpul exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15, desfăşurat în Poligonul Smârdan. Conform scenariului, mai mulţi militari urma să fie paraşutaţi pe poligon după care să intre în exerciţiu. Doi dintre militarii americani s-au rănit la aterizarea pe suprafaţa denivelată a Poligonului. Unul s-a rănit la picior, celălalt la coloană. Un al treilea a suferit leziuni minore la un braţ. Militarul rănit la coloană a fost imobilizat pe o targă şi transportat cu un utilaj militar până la o Ambulanţă care l-a dus la Spital. Nimeni din cele două staff-uri nu a vrut să comenteze incidentele.  

Reamintim că ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit astăzi în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, cu militarii români şi americani participanţi la faza I „Early Entry” a exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15. Faza I a exerciţiului multinaţional SABER JUNCTION 15 – Early Entry este o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li se vor alătura militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

SABER JUNCTION 15 se va desfăşura în luna aprilie, în Poligonul Smârdan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie, Republica Moldova, România şi SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările