Toate scările de bloc din Galaţi vor fi dezinfectate pe cheltuiala bugetului local. Acţiunea durează 7 zile

Toate scările de bloc din Galaţi vor fi dezinfectate pe cheltuiala bugetului local. Acţiunea durează 7 zile

Operaţiunea de dezinfectare a scărilor de bloc din Galaţi a început FOTO PM Galaţi

Operaţiunea a fost atribuită firmei Decis LVK SRL, iar valoarea contractului este de 310.115 lei fără TVA. Dezinfecţia se va face în 4.300 de scări de bloc, locatarilor fiindu-le impuse o serie de reguli de protecţie specifice.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că, joi, 9 aprilie 2020, în contextul epidemiei de COVID-19, au fost demarate acţiunile de dezinfectare a scărilor de bloc din oraş. 

Astfel, se va interveni pe parcursul următoarelor şapte zile în spaţiile comune şi lifturi, fiind vorba despre toate cele 4.300 de scări de bloc din municipiul Galaţi.

Soluţia folosită este un biocid, iar locatarii nu trebuie să iasă pe casa scării în timpul acţiunii şi la 15 minute după finalizarea acesteia. Totodată, este necesară şi aerisirea acestor spaţii timp de aproximativ două ore.

Firma prestatoare a serviciului de dezinfectare este Decis LVK SRL, iar valoarea contractului este de 310.115 lei fără TVA.

Deoarece lucrarea se execută etapizat, ziua şi intervalul orar în care se face dezinfecţia vor fi afişate în timp util (cu măcar 24 de ore înainte) la fiecare scară de bloc în parte.

În continuare, Primăria municipiului Galaţi derulează, prin intermediul Ecosal, acţiuni de dezinfectare şi de spălare zilnică a străzilor şi trotuarelor din cartiere. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: