Bărbat împușcat în picior, după ce a amenințat cu un topor polițiștii bucureșteni

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat în picior, după ce ar fi ameninţat cu un topor poliţiştii care încercau să-l imobilizeze în urma unui conflict anterior cu sora sa, a informat, vineri, Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost transportat la spital. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Bărbatul a fost transportat la spital. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Potrivit unui comunicat al DGPMB, joi, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi în jurul orei 22,30, prin sistemul 112, cu privire la faptul că, la o adresă din Sectorul 1, o femeie este ameninţată de către fratele său cu un obiect tăietor-înţepător, scrie Agerpres.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care prezenta un comportament agresiv, având asupra sa un obiect contondent şi care le-a comunicat poliţiştilor să nu intre în curtea imobilului. Astfel, poliţiştii au luat legătura cu sora bărbatului, care le-a relatat poliţiştilor faptul că, în urma unui conflict verbal, ar fi fost ameninţată de fratele ei cu un obiect tăietor-înţepător, iar ulterior aceasta a părăsit incinta locuinţei, fără să fi suferit vătămări. Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat şi era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu poliţiştii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori şi al unei echipe de asalt, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În momentul ajungerii acestora, persoana în cauză nu a cooperat cu negociatorii şi nu a dorit sa iniţieze contact cu aceştia, fiind agresiv verbal, fapt pentru care echipa de asalt a pătruns în forţă în curtea imobilului. Având în vedere că, la momentul pătrunderii poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv şi s-a apropiat ameninţător cu toporul către aceştia, încercând să-i lovească, conform procedurilor legale, unul dintre membrii echipei a executat foc, la nivelul membrului inferior stâng, cu armamentul din dotare, respectiv arma cu muniţie de cauciuc", se precizează în comunicat.

 Ordin de protecţie provizoriu

La faţa locului a fost prezentă şi o echipă de prim-ajutor, bărbatului fiindu-i acordate îngrijiri medicale, menţionează sursa citată, care adaugă că, întrucât în urma utilizării armamentului, suspectul a suferit leziuni la nivelul membrului inferior stâng. El a fost transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţia Capitalei precizează că poliţiştii nu au suferit vătămări în urma intervenţiei.

De asemenea, în interiorul casei au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, un obiect tăietor-înţepător şi un topor.

  „În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. De asemenea, persoana vătămată şi-a exprimat consimţământul referitor la purtarea unui dispozitiv electronic de monitorizare, pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, fiind dispusă astfel măsura purtării, de către autor, a unei brăţări electronice", informează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite