Tâlharii atacă tot mai des!Vezi ce trebuie să faci ca să te fereşti de ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banu-i ochiul dracului, iar poşeta, portofelul telefonul ori lănţişorul sunt lucrurile îi mobilizează pe tot mai mulţi indivizi, mulţi dintre ei minori, să atace în plină stradă. Numărul tâlhăriilor a crescut în Galaţi, în primele opt luni ale acestui an cu 8%, iar poliţiştii fac apel la cetăţeni să facă tot posibilul pentru a nu-i tenta pe răufăcători.

Efectele crizei îi scot pe tot mai mulţi tineri din case. Nu ca să muncească, ci pentru a fura lucruri de valoare, de cele mai multe ori exercitând ameninţări ori violenţe fizice asupra posesorului bunului vizat.
În centrul oraşului, la periferii, în cartiere ori în mijloacele de transport, tâlharii nu se sfiesc să profite de dificultatea oamenilor de a reacţiona şi mizează de multe ori şi pe lipsa de curaj a eventualilor martori, care se tem să îi prindă ori ca să îi reclame.
Tocmai pentru a preveni înmulţirea unor astfel de incidente, poliţiştii au derulat zilele trecute o amplă campanie de conştientizare a cetăţenilor asupra potenţialelor efecte ale tâlhăriilor.

Iată ce vă recomandă oamenii legii să faceţi pentru a nu deveni victime ale unor astfel de indivizi şi a vă păstra astfel lucrurile de preţ.

- Veţi evita să deveniţi ţinta unor tâlhării dacă adoptaţi un comportament rezervat, încercând să nu afişaţi în mod ostentativ pe stradă obiecte de valoare (bijuterii masive, telefoane mobile etc.).
- La intrarea în imobil, fiţi foarte atent(ă) pentru a observa prezenţa unor persoane dubioase în hol sau în spaţiile întunecate.
- Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor.
- Sfătuiţi-vă copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea. De asemenea, nu îi expuneţi inútil unor pericole acceptând ca ei să poarte pe stradă bijuterii sau telefoane mobile foarte scumpe.
- În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile vizate de agresor.
- Dacă sunteţi victima unei tâlhării, reţineţi cât mai multe amănunte care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţişti şi telefonaţi de urgenţă la numărul 112!
- Dacă sunteţi martori la o astfel de situaţie, nu protejaţi infractorii prin tăcere sau indiferenţă - luaţi în calcul faptul că următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră. Implicarea civică poate constitui una dintre cele mai eficiente „arme" împotriva infractorilor!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite