Spitalele din Galaţi, copleşite de pacienţi COVID. Preşedintele CJ: Realitatea este cumplită, este prea multă suferinţă

Spitalele
din Galaţi,
copleşite de pacienţi COVID. Preşedintele CJ: Realitatea este cumplită, este prea multă suferinţă

sursa: CJG

Situaţie tot mai critică în spitalele din Galaţi din cauza numărului mare de pacienţi COVD-19, aflaţi în stare gravă. Nu mai sunt locuri libere la ATI, iar numărul de decese este tot mai mare. Tragedia din spitale este confirmată şi de preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne luptăm cu un virus periculos şi imprevizibil, din cauza căruia am pierdut mulţi oameni dragi nouă. În acest moment, doar în judeţul Galaţi, sute de oameni luptă pentru viaţa lor. Spitalele sunt pline cu bolnavi Covid, în Unitatea de Primiri Urgenţe ajung zilnic sute de pacienţi cu simptome specifice acestei boli, zeci de pacienţi aşteaptă să se elibereze un pat de spital, iar personalul medical este epuizat.

 Zi de zi statistica este neagră – zi de zi pierdem părinţi, copii, bunici, prieteni sau colegi. Zi de zi creşte numărul celor infectaţi cu acest virus, creşte numărul celor care sunt grav afectaţi de boală. Realitatea este cumplită, cu sute de oameni care se luptă cu acest virus, care au nevoie de oxigen pentru a trăi. Iar realitatea din spitale arată că cei mai mulţi dintre cei cu simptome grave sunt nevaccinaţi”, spune Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

La Spitalul Judeţean, toate paturile de la Terapie Intensivă, acolo unde pacienţilor li se administrează chiar şi 40-50 de litri de oxigen pe minut pentru a supravieţui, sunt ocupate cu pacienţi în stare foarte gravă.

 „Dincolo de statistici este multă suferinţă. (…)Fac un apel la responsabilitate şi înţelepciune. Suntem într-o periodă extrem de grea, în care trebuie să reflectăm mai mult la nevoile celor de lângă noi si la ceea ce contează cu adevărat. Trebuie să ne protejăm mai mult, să avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi nouă şi să ne informăm corect. Vaccinarea ne apără de formele grave ale acestei boli. Eu sunt o persoană vaccinată, care a făcut ulterior această boală, iar vaccinul m-a protejat. Datorită vaccinului am avut o formă uşoară, cu puţine simptome pentru o perioadă scurtă de timp, iar recuperarea a fost rapidă.Vaccinarea ne protejează pe noi şi pe cei dragi nouă”,a  adăugat Costel Fotea. 

În ultimele 24 de ore, la Galaţi, au fost raportate 18 decese. Toţi pacienţii erau nevaccinaţi. 

Potrivit datelor transmite de Prefectura Galaţi, este vorba despre 18 pacienţi –cinci bărbaţi de 62, 64, 69, 88 şi 89  de ani, şi de 13 femei de  55, 67, 70, 72, 73, 75, 75, 78, 79, 79, 83, 83 şi 90  de ani - confirmaţi cu SARS- COV 2. 
 

Vă recomandăm şi:

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările