Simpozion pe tema prevenirii, diagnosticării, tratării şi monitorizării neuropatiei diabetice şi a piciorului diabetic

Simpozion pe tema prevenirii,
diagnosticării, tratării şi monitorizării neuropatiei diabetice şi a piciorului
diabetic

Simpozionul va avea loc pe 13 octombrie. Foto: Adevărul

Temele simpozionului variază de la importanţa prevenţiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic încă din cabinetul medicului de familie

Ştiri pe aceeaşi temă

Prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic reprezintă una dintre marile provocări pentru medicii implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat, fiind vorba de complicaţii severe şi ireversibile ale acestei afecţiuni cronice. Conform definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, neuropatia diabetică este caracterizată prin distrugerea progresivă a nervilor, ce favorizează instalarea ulceraţiilor şi amputaţiilor membrelor inferioare.

Schimbul de experienţă între profesionişti şi actualizarea permanentă a cunoştinţelor medicale reprezintă doi dintre pilonii de bază în managementul eficient al neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic. Drept urmare, Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab continuă şi în 2014 acţiunile de informare a medicilor de familie cu privire la prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul acestor complicaţii. Astfel, ajunsă la a doua ediţie, Săptămâna Neuropatiei Diabetice va avea loc în perioada 13-18 octombrie 2014 şi cuprinde simpozioane dedicate medicilor de familie din 28 de oraşe din ţară.

Medicii de familie din Galaţi au posibilitatea de a afla informaţii utile cu privire la prevenţia, diagnosticul precoce şi tratamentul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic luni, 13 octombrie, începând cu ora 13.30, la Restaurant Monarh. Vor conferenţia conf. dr. Magdalena Moroşanu, şeful Centrului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice din Galaţi şi  dr. Mihaela Lungu, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. Participarea medicilor este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Săptămâna Neuropatiei Diabetice reprezintă materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetică şi l-a asumat încă de la înfiinţare, şi anume dezvoltarea continuă a cunoştinţelor şi practicii medicale în domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucuroşi că anul acesta am reuşit să extindem accesul medicilor de familie la sesiunile ştiinţifice, prin faptul că am adăugat un număr de nouă noi localităţi pe lista oraşelor în care au loc simpozioane. De asemenea, aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au oferit voluntar sprijinul în acest demers extrem de important în creşterea calităţii îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat, prin informarea continuă a medicilor”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

Temele simpozionelor organizate în Săptămâna Neuropatiei Diabetice variază de la importanţa prevenţiei, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic încă din cabinetul medicului de familie. Sesiunile interactive vor fi susţinute de medici diabetologi, neurologi şi chirurgi implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi neuropatie diabetică şi/sau picior diabetic.

Simpozionul va avea loc la Galaţi pe 13 septembrie, începând cu ora 13.30, la restaurantul Monarch.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: