Piraţii din taximetrie, în colimatorul poliţiştilor. Ce documente nu trebuie să lipsească din niciun taxi autorizat

Piraţii din
taximetrie, în colimatorul poliţiştilor. Ce documente nu trebuie să
lipsească din niciun taxi autorizat

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii locali au demarat o serie de controale în această perioadă în transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe toată durata verificărilor, oamenii legii vor pune accent pe deţinerea documentelor prevăzute în HCL 425/2011, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere în municipiul Galaţi.

”Pentru cei care desfăşoară o astfel de activitate, autorizaţia taxi se va găsi obligatoriu în original la bordul autovehiculului şi este valabilă numai în prezenţa ecusoanelor taxi şi a următoarelor documente: certificatul de înmatriculare a autovehiculului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă; copia certificatului de agreare privind utilizarea autovehiculului în cazul transportului în regim de taxi, emis de R.A.R.; asigurarea persoanelor, a bunurilor acestora şi a mărfurilor transportate, pentru riscurile ce cad în sarcina transportatorului autorizat; asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto; certificatul de atestare profesională a conducătorului auto; copie a contractului de muncă al conducătorului auto în cazul intreprinderilor individuale sau al societăţilor comerciale; copia buletinului de verificare metrologică a aparatului de taxat; copia contractului cu dispeceratul taxi, caz în care taxiul trebuie sa fie dotat, conform prevederilor legale, cu staţie radio emisie-recepţie în stare de funcţionare; ecusonul de serviciu eliberat de transportator taximetristului cu următoarele date de identificare: fotografia taximetristului, denumirea transportatorului, numele şi prenumele taximetristului, C.N.P., funcţia, nr. de înregistrare al contractului de muncă în REVISAL. Realizarea acestuia cade în sarcina transportatorului; foaie de parcurs pentru toţi transportatorii autorizaţi”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru lipsa documentelor amintite mai sus sancţiunile sunt cuprinse între 200 - 1.000 de lei, conform HCL 260/2018. Poliţiştii locali vor mai avea în vedere şi identificarea persoanelor fizice ce desfăşoară activitatea de taxi fără autorizaţii (”piraţii”), autorizaţiile privind posibilitatea comunicării publice, în scop ambiental, a compoziţiilor muzicale în vehicule, dar şi depistarea persoanelor care încalcă prevederile legii 349/2002, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: