O femeie plasată în izolare la domiciliu a încercat să intre în zona carantinată din Iveşti

O femeie plasată în
izolare la domiciliu a încercat să intre în zona carantinată din Iveşti

Foto: IJJ Galaţi

Jandarmii gălăţeni au constatat că femeia, în vârstă de 21 de ani, ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu după ce a revenit în România, pe 15 octombrie, dintr-o ţară din zona roşie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 27 octombrie, în jurul orei 20,00, la filtrul de control situat la intrarea în zona de carantină din comuna Iveşti a venit un autoturism în care se afla un bărbat şi o femeie, ambii domiciliaţi în municipiul Tecuci.

Fiind întrebaţi de către jandarmi despre motivul prezenţei în zona de carantină, cei doi au spus că au ieşit la plimbare pentru a vedea casele din zonă. Jandarmii le-au comunicat că accesul este restricţionat din cauza carantinării zonei, iar în momentul verificării acestora a rezultat că femeia ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu, deoarece pe 15 octombrie a revenit în România dintr-o ţară aflată în zona roşie.

”Femeia, în vârstă de 21 ani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei şi condusă la domiciliul declarat în momentul în care s-a aplicat măsura izolării. La rândul său, bărbatul, în vârstă de 37 ani, a fost îndrumat să contacteze DSP Galaţi pentru a se informa dacă asupra lui s-a dispus măsura izolării la domiciliu”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Două ore mai târziu, o patrulă de jandarmerie aflată în dispozitivul de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti, în timp ce se deplasa prin liziera situată în vecinătatea zonei carantinate, a observat un bărbat care încerca să părăsească zona fără a respecta condiţiile legale de ieşire.

Jandarmii l-au oprit, iar după legitimare au constat că bărbatul, în vârstă de 21 ani, domiciliază în cartierul carantinat şi intenţiona să se deplaseze către drumul naţional, de unde urma să ajungă în municipiul Craiova. Tânărul a fost condus la domiciliu şi sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei.       

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 este pe punctul de a învinge sistemul medical. Doctorii cer restricţii noi pentru limitarea numărului de infectări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările