Cum puteţi scăpa de majorări la plata impozitelor şi taxelor locale. Măsura se aplică timp de două luni

Cum puteţi scăpa de majorări la plata impozitelor şi taxelor locale. Măsura se aplică timp de două luni

FOTO Arhivă Adevărul

Scutirea de plata penalităţilor a tuturor contribuabililor persoane fizice din Galaţi a fost aprobată prin Hotărârea de Consiliul Local nr. 466 din 25 septembrie 2017 şi va fi valabilă pentru toate datoriile locale, cu condiţia ca plăţile să fie efectuate în perioada 27 septembrie-30 noiembrie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veşti bune pentru gălăţenii care nu au reuşit să-şi plătească taxele la timp şi cărora li s-au calculat penalităţi. Prin  Hotărârea Consiliului Local Galaţi cu nr.466 din 25.09.2017 s-a aprobat scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor bugetare constând în impozite şi taxe locale, datorate bugetului local de către persoanele fizice de pe raza administrativ-teritorială a municipiului.

Cum motivează aleşii decizia

„Prezenta  hotărâre are ca scop atragerea de venituri la bugetul local, precum şi respectarea principiului egalităţii de tratament, respectiv stabilirea în mod nediscriminatoriu a criteriilor şi mijloacelor de acordare a facilităţilor fiscale persoanelor fizice”, se afirmă în justificarea HCL.

Cine poate beneficia

Prezenta schema se adresează persoanelor fizice care, la data intrării schemei în vigoare şi pe perioada derulării ei, au înregistrate în evidenţele fiscale şi datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Galaţi.

Scutirea se aplică majorărilor aferente obligaţiilor principale constând în impozite si taxe locale, inclusiv amenzi contravenţionale, aflate în sold şi stinse integral la data depunerii cererii de acordare a facilităţii fiscale, prevăzută de prezenta procedură.

Cum se va aplica

Pentru a beneficia de facilităţile fiscale instituite de prezenta schemă, solicitantul va depune la Direcţia Generală Impozite,Taxe şi Alte Venituri Locale –Serviciul Prelucrarea automată a datelor şi Încasare Ghişeu, o cerere prin care solicită acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere la plată a impozitelor şi taxelor locale, aflate în sold la data depunerii cererii şi va efectua plata integrală a obligaţiilor principale constând în impozite şi taxe datorate bugetului local al municipiului Galaţi, inclusiv amenzi contravenţionale.

După efectuarea plăţii se va emite decizia de anulare a majorărilor de întârziere, în două exemplare,  un exemplar fiind comunicat contribuabilului persoană fizică.

Cât timp se aplică

Cetăţenii municipiului Galaţi pot depune cereri la Direcţia Generală Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale – Serviciul Prelucrarea automată a datelor şi Încasare Ghişeu începând de mâine, 27.09.2017. Schema se aplică până la data de 30.11.2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: