Deţinut tăiat în zona gâtului cu un cuţit artizanal de un coleg de celulă. Agresorul fusese condamnat pentru omor

Deţinut tăiat în zona gâtului cu un cuţit
artizanal de un coleg de celulă. Agresorul fusese condamnat pentru omor

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 32 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Galaţi, a fost operat de urgenţă pentru a-i fi salvată viaţa după ce un coleg de celulă l-a lovit în gât cu un cuţit artizanal în urma unui conflict spontan.

UPDATE Ora 15,00 

Agresorul se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. A fost  închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 după ce a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Bărbatul este un vechi client al poliţiştilor, cazierul său numărând mai multe pagini, majoritatea fiind infracţiuni comise cu violenţă. Andronache se pare că nu este la prima agresiune comisă în penitenciar.

Ştirea iniţială

Miercuri, 29.01.2020, în jurul orei 19,05, personalul operativ şi medical al Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate după ce aceasta a fost victima unui act de agresiune. Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă, persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

”În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice: Secţia 5 Poliţie Galaţi şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, precum şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de către organele judiciare abilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciasrului Galaţi, agentul Giulia-Marta Munteanu.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit ce s-a întâmplat. ”A avut loc o agresiune a unui condamnat în vârstă de 32 de ani. Acesta a fost lovit în gât cu un  cuţit artizanal de către un coleg de celulă, cel mai probabil în urma unui conflict spontan. Agresorul a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor de către Tribunalul Vrancea. Ambii condamnaţi erau închişi la Maximă Siguranţă. Nu se ştie să fi existat un conflict între ei. De altfel, amândoi au mai fost colegi într-o altă cameră la Penitenciar”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Victima a fost transportată la spital, unde a fost operată de urgenţă pentru a-i fi salvată viaţa. Parchetul a deschis un dosar penal în acest caz pentru tentativă de omor şi face în continuare cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: