Părinţii adoptivi ai Sorinei au ridicat paşaportul fetiţei

Părinţii adoptivi ai Sorinei au ridicat paşaportul fetiţei

Ramona Săcărin la Serviciul Paşapoarte Dolj să ridice documentul fiicei sale adoptive

Mama adoptivă a Sorinei, fetiţa de opt ani adoptată de o familie din SUA, a venit vineri, în jurul orei 12.00, la Serviciul Paşapoarte Dolj pentru a ridica documentul fiicei sale ca să poată pleca împreună în America.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE, ora 12.55 - Ramona Săcărin a ridicat, în sfârşit, paşaportul fiicei sale adoptive, astfel că va putea pleca în Statele Unite ale Americii.

„L-am ridicat, este a treia zi când vin după el“, a declarat Ramona Săcărin la ieşirea de la Serviciul Paşapoarte Dolj.

Mama adoptivă a Sorinei a spus că, deocamdată, nu au stabilit ce vor face, şi nici când vor pleca în SUA.

Părinţii adoptivi ai Sorinei solicitaseră Serviciului Paşapoarte Dolj eliberarea documentului care îi era necesar copilei pentru plecarea în Statele Unite ale Americii, după adoptarea acesteia de către Ramona şi Gabriel Săcărin.

La momentul solicitării paşaportului, soţii Săcărin nu au venit şi cu Sorina, fiind folosită o fotografie scanată. Ulterior, paşaportul a fost solicitat Serviciului de Paşapoarte Dolj şi reţinut de către Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, întrucât existau dubii în privinţa autenticităţii documentului şi a motivului pentru care a fost eliberat la Craiova.

Prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a explicat că paşaportul Sorinei Săcărin a fost solicitat şi eliberat în acest judeţ întrucât înainte de a se muta în Statele Unite ale Americii soţii Săcărin avuseseră domiciliul în Craiova.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai explicat faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, minora nu trebuia să fie prezentă atunci când s-a solicitat paşaportul întrucât are sub 12 ani.

 

„Consider că lucrătorii Serviciului de Paşapoarte au respectat întocmai legea atunci când au emis paşaportul Sorinei Săcătin“, a conchis prefectul de Dolj.

 

La ora transmiterii acestui material, Ramona Săcărin aştepta, după ce şi-a luat bonul de ordine, să i se spună dacă paşaportul fiicei sale adoptive a ajuns de la Bucureşti la Serviciul de Paşapoarte Dolj.

Judecătoria Slatina a repins joi, 18 iulie 2019, cererea procurorului general de interzicere a părăsirii României de către Sorina Săcărin, soluţia fiind executorie, astfel că fetiţa poate pleca din ţară.

Paşaportul n-a venit încă, dumneavoastră aveţi veşti mai degrabă decât avem noi, sperăm să se confirme (…). Acum vom merge să vedem dacă a ajuns. În mod normal, ar trebui să ajungă astăzi paşaportul. Noi am bănuit că s-a tergiversat un pic ca să pronunţe instanţa de aici şi să nu ni se dea paşaportul înainte să se pronunţe instanţa de aici, aşa cred, acum nu ştim dacă…, asta este doar o presupunere de-a noastră“, a declarat, înaintea pronunţării sentinţei de joi, avocata familiei Săcărin, Clara Istrate.

Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a declarat joi că fetiţa este bine şi aşteaptă paşaportul, că a cunoscut oameni de calitate, care o respectă şi sunt interesaţi de ea de-adevăratelea. „Este fericită, este bucuroasă, nu mă-ntreabă nimic, nici de Baia, nici de nimic, ba, dimpotrivă, mă-ntreabă când plecăm acasă. Pe foştii asistenţi maternali nu a dorit să-i sune “, spune mama Sorinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: