Securitatea în Marea Neagră, discutată la Constanţa de şefii Gărzilor de Coastă din ţările riverane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reuniunea şefilor Poliţiilor de Frontieră / Gărzilor de Coastă din Marea Neagră FOTO igpf.ro
Reuniunea şefilor Poliţiilor de Frontieră / Gărzilor de Coastă din Marea Neagră FOTO igpf.ro

Constanţa găzduieşte Întâlnirea anuală a şefilor Poliţiilor de Frontieră / Gărzilor de Coastă din ţările riverane Mării Negre. Reuniunea ajunsă la cea de-a XIV-a ediţie se desfăşoară în perioada 11 - 14 noiembrie, la Hotel Iaki din Mamaia.

La întâlnirea de la Mamaia, Poliţia de Frontieră Română va prelua preşedinţia Forumului de Cooperare Poliţienească la Marea Neagră, pentru a treia oară.

Migraţia ilegală, dar şi întărirea securităţii navigaţiei sunt principale punctele de discuţie pe agenda de lucru din acest an. Din partea instituţiei-gazdă participă inspectorul general Poliţiei de Frontieră Române, chestor şef de poliţie Ioan Buda, şi şefii Serviciilor de Frontieră / Gărzilor de Coastă ale statelor riverane Mării Negre, însoţiţi de experţi naţionali.

Acordul de cooperare a fost semnat la 2 octombrie 1998 între statele riverane Mării Negre: Bulgaria, Georgia, Federaţia Rusă, Turcia, Ucraina şi România. Parteneriatul vizează combaterea criminalităţii, în special a formelor ei organizate, în statele participante la Cooperarea Economică a Mării Negre.

Parteneriatul are ca obiectiv dezvoltarea securităţii şi stabilităţii în cadrul cooperării dintre statele riverane Mării Negre. Acesta se poate realiza prin mai multe acţiuni: promovarea stabilităţii în regiune pe baza încrederii între statele riverane Mării Negre; prevenirea traficului de droguri, substanţelor psihotrope, a substituienţilor şi precursorilor acestora, muniţiilor, explozivilor, substanţelor radioactive, otrăvitoare şi cu efect puternic şi a petrolului, migraţiei ilegale în Marea Neagră; protecţia resurselor naturale ale Mării Negre şi prevenirea încălcării regulilor privind pescuitul; prevenirea poluării maritime şi protecţia mediului înconjurător maritim; cercetarea ştiinţifică pe probleme de oceanografie şi hidrografie în Marea Neagră.

Vă mai recomandăm

Constanţa, noua casă a refugiaţilor sirieni. Izgoniţi de război, migranţii cer adăpost în oraşul-port de la Marea Neagră

Călăuzele turce ale celor 26 sirieni debarcaţi la Costineşti, arestate preventiv pentru 29 zile

A smuls o familie de sirieni din ghearele războiului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite