Poligonul de Tragere Antiaeriană de la Capu Midia, 70 de ani de existenţă

Poligonul de Tragere Antiaeriană de la Capu Midia, 70 de ani de existenţă

Poligonul de la Capu Midia                                                             FOTO: C.N.I.Ap.AA

Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca şi Poligonul de Trageri de la Capu Midia, împlineşte pe 1 aprilie 70 de ani de existenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” „„unitatea a fost înfiinţată în anul 1950, ca Poligon de Tragere Antiaeriană, în compunerea Centrului de Instrucţie al Artileriei Antiaeriene Braşov.

După doi ani, Poligonul Capu Midia a devenit unitate independentă, pentru ca în anul 1956 să-şi schimbe denumirea în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Antiaeriene, denumire care s-a păstrat până în anul 2003, când se tranformă în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol-Aer.”
 
În 2004 primeşte denumirea onorifică „General de brigadă Ion Bungescu”, în memoria pionierului artileriei antiaeriene româneşti, ofiţer şi inventator care, în perioada 1926-1948, a contribuit la dezvoltarea acestei arme prin inventarea şi perfecţionarea aparatului central de conducere a focului.

Din luna decembrie 2017 unitatea s-a reorganizat devenind  Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, o transformare de fond care a sporit atribuţiile şi importanţa unităţii la nivel naţional.

Unitatea de nivel regiment este subordonată Statului Major al Forţelor Aeriene şi singura specializată în trageri sol-aer. Este locul unde se instruiesc atât militari români din toate categoriile de forţe ale armatei şi din Sistemul Naţional de Apărare, cât şi militari din armatele statelor membre NATO şi ale statelor partenere.

Pe aceeaşi temă:

Românul ajuns şef de promoţie la cursul pentru manevrarea rachetelor Patriot. A absolvit cu 99,6 puncte din 100 posibile

Performanţa tinerei sergent, îndrăgostită la 13 ani de haina militară:„De-am pleca la război pe tine te-aş alege camarad“

VIDEO Avion fără pilot, lansat în stratosferă de la Capu Midia. Imagini în premieră de la bordul aparatului de zbor 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: