Operaţiune de salvare în Portul Constanţa. Doi marinari au căzut în mare de la bordul unui remorcher

Operaţiune de salvare în Portul Constanţa. Doi marinari au căzut în mare de la bordul unui remorcher

FOTO: Arhivă

Doi marinari români au căzut în mare de la bordul unui remorcher. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa în ciuda eforturilor salvatorilor.

Salvatorii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit joi, 14 februarie, în jurul orei 1.30 pentru salvarea a două persoane căzute în mare în Dana 0 din Portul Constanţa.

la faţa locului au fost 19 pompieri cu 2 autospeciale de stingere şi 3 ambulanţe SMURD.

Persoanele căzute între două remorchere au fost scoase şi transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa pentru primirea ingrijirilor medicale. Una dintre victime a fost declarată moartă după aproximativ 2 ore.

Deocamdată nu se ştie cum au căzut cei doi în apă.

„La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au fost sesizaţi de producerea unui accident de muncă în Portul Constanţa.

Astfel, doi marinari români, cu vârste de 51, respectiv 64 de ani, au cazut în apă, de la bordul unui remorcher sub pavilion românesc, acostat în dana zero a portului. Cele două persoane au fost transportate la spital, unde, în jurul orei 04.00, a fost declarat decesul bărbatului de 64 de ani, domiciliat în localitatea Tuzla, judeţul Constanţa.

Poliţiştii constănţeni au demarat cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelelor care au condus la producerea accidentului de muncă”, a transmis IPJ Constanţa.

Cei doi bărbaţi erau angajaţi ai unei societăţi comerciale cu activitate în Portul Constanţa, iar remorcherul de pe care au căzut este „Galaţi 6.”

Pe aceeaşi temă:

TIR răsturnat pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 170

Incendiu generalizat la un motel din judeţul Constanţa. Clădirea a fost distrusă în totalitate


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: