Constanţa: Generaţia de aur a muzicii uşoare evită şuşanelele

Constanţa: Generaţia de aur a muzicii uşoare evită şuşanelele

Constanţa: Generaţia de aur a muzicii uşoare evită şuşanelele

Spectacolele din staţiuni vor începe la data de 1 iulie cu Mirabela, Trăistariu și alții. Numele grele care se aflau în urmă cu două decenii pe afişele spectacolelor de pe litoral au dispărut cu totul. Locul lor a fost luat de manelişti şi de artişti de-o vară.


Spectacolele de pe litoral organizate de unul dintre cei mai cunoscuţi organizatori de spectacole, Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu, vor debuta pe 1 iulie. Artiştii vor încânta publicul seară de seară, în mai toate staţiunile. Organizatorii de spectacole şi-au pregătit din timp afişul şi numele artiştilor pe care îi vor roti pe diferitele scene de la malul mării.

Organizatorii scot untul din artişti, obligându-i prin contract ca la ora 21.00 să cânte la Mamaia, la 22.00 la Costineşti şi la 22.30 la Olimp. Onorariile nu sunt foarte mari. Capetele de afiş obţin câteva sute de lei pe spectacol. Odată cu trecerea anilor, spectacolele de revistă sau cabaret au fost înlocuite cu reprezentaţii de-a râsu-plânsu'. Au existat ani buni când pe litoral se aduna crema muzicii uşoare româneşti şi nu numai. În prezent, abia mai zărim pe afiş o Mirabela Dauer, un Mihai Trăistariu sau o Corina Chiriac.

Preţul biletelor, neschimbat

„În acest an, pe litoral, spectacolele vor începe odată cu 1 iulie. Vom avea două afişe. Pe unul găsim artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mirabela Dauer, Mihai

Trăistariu, Raoul, Autentic, Jean Paler, Nae Lazarescu şi Vasile Muraru, iar pe cel de-al doilea afiş vom împărţi muzica populară cu cea de peterecere“, a declarat Bebe Mihu, organizator de spectacole. Turiştii îi vor putea asculta şi pe Petrică Mâţu Stoian, Carmen Şerban, Aurel Moldoveanu şi Doru Octavian Dumitru.
Turiştii şi constănţenii vor plăti preţul pe care îl plăteau şi în urmă cu doi ani. Acesta variază între 15 şi 20 de lei.

Mirabela rămâne fidelă litoralului

Mirabela Dauer este nelipsită de la concertele estivale. „Este meseria mea şi trăiesc din ea. Noi, ca artişti, nu mai avem posibilitatea să mergem în turnee prin ţară, aşa că acceptăm să venim la mare, pentru că şi aici găseşti public din toate colţurile României“, a precizat cunoscuta interpretă de muzică uşoară. „Nu mă îmbogăţesc din spectacole, îmi iubesc meseria", adaugă ea.

Şi fanii lui Mihai Trăistariu au veşti bune. El va fi prezent pe litoral în spectacolele realizate de Bebe Mihu. El va cânta de două - trei ori pe săptămână şi la Hotelul Majestic din Mamaia. Mihai va mai avea concerte şi în străinătate. În ţară, la un astfel de spectacol, onorariul oscilează între 300 şi 400 de lei.

Gabriel Dorobanţu şi-a găsit o altă gară

Pentru Gabriel Dorobanţu, litoralul şi spectacolele de la malul mării nu mai reprezintă ce-a fost odată. „Pentru mine, ceea ce se întâmplă acum este un adevărat «hibrid». Nu se mai ţine cont de nimic. Sunt amestecate genurile încât nu mai ştim unde ne regăsim. Am cântat pe litoral mulţi ani, la Bar Melody din Mamaia, dar şi la celebrul Paradis din Eforie. Pe atunci se făceau adevărate show-uri“, îşi aminteşte artistul cu nostalgie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: