„Cattani de pe litoral”, fost şef al Protecţiei Consumatorilor, şi-a anunţat candidatura la primăria Constanţa

„Cattani de pe litoral”, fost şef al Protecţiei Consumatorilor, şi-a anunţat candidatura la primăria Constanţa

Horia Constantinescu a anunţat că va candida pentru funcţia de primar

Horia Constantinescu a cerut conducerii ANPC să-l suspende din funcţie până după alegerile locale. În acest moment, Constantinescu conduce Comisariatul Judeţean Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Horia Constantinescu, cunoscut şi sub denumirea de „Cattani de pe litoral”, a anunţat miercuri, 19 februarie, că va candida la funcţia de primar al municipiului Constanţa.

În acest sens, a cerut conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) să-l suspende din funcţia de şef al Comisariatului Constanţa până după alegerile din iunie. „Am luat aceasta decizie pentru a nu fi acuzat că mă folosesc de instituţie şi de banul public în acest demers”, spune Constantinescu.

Candidatul spune că, deocamdată, nu a luat o decizie în privinţa partidului din partea căruia va candida. „Am purtat discuţii cu mai multe formaţiuni politice, deoare ce cred cu convingere că acestui consiliu îi trebuie şi o echipă nouă de consilieri”.

În acest moment, Horia Constantinescu spune că este „încă” membru PSD şi că a anunţat conducerea judeţeană a partidului despre candidatura sa. „Da, am purtat discuţia şi am anunţat că voi candida, indiferent de decizia organizaţiei. Nu cred că trebuia să cer voie! Suntem maturi, unii chiar bărbaţi, iar purtarea unui dialog ajută la o comunicare mai bună.”

Horia Constantinescu a devenit şeful CJPC în anul 2017 şi s-a remarcat prin sancţiuni severe în urma controalelor desfăşurate la unităţi de alimentaţie publică de pe litoral. Astfel, au fost unităţi care au fost închise timp de câteva luni şi amendate cu zeci de mii de lei după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit multe nereguli, printre care alimente expirate sau mizerie în spaţiile de gătit sau de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, controalele coordonate de Horia Constantinescu la Constanţa au vizat şi locuri de joacă din municipiu, hypermarketurile sau unităţi de cazare. 
 
El a fost acuzat de hotelierii de pe litoral că prin acţiunile sale face un deserviciu turismului. De altfel, în august 2017, la o întâlnire organizată de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, senatorul PSD Nicolae Moga i-a spus lui Horia Constantinescu că nu îi doreşte să fie un nou comisar Cattani, spunându-i că agentul economic trebuie respectat, iar când greşeşte, trebuie îndrumat.
 
În anul 2019, timp de câteva luni, Horia Constantinescu a ocupat funcţia de preşedinte al ANPC, fiind demis după instalarea Guvernului Orban.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: