Cum a reuşit un taximetrist din Cluj să câştige simpatia internauţilor. „Ce face oraşul frumos e densitatea de oameni buni pe metrul pătrăt“

Cum a reuşit un taximetrist din Cluj să câştige simpatia internauţilor. „Ce face oraşul frumos e densitatea de oameni buni pe metrul pătrăt“

Gestul unui taximetrist a fost făcut cunoscut de tânăra pe care a ajutat-o. FOTO: Roxana Mahalean

Un taximetrist din Cluj a devenit erou peste noapte pe reţelele sociale, după ce a făcut un gest deosebit de omenie.

Întreaga întâmplare a fost relatată pe Facebook de Ligia Mahalean, o tânără care a devenit cunoscută după ce s-a aflat în centrul protestelor anticorupţie din Cluj şi a fost amendată de către jandarmi. Acum, tânăra a povestit pe reţelele de socializare cum şi-a uitat portofelul într-un taxi, iar şoferul a făcut tot posibilul să o găsească şi să i-l înapoieze. Pentru asta, bărbatul a sunat inclusiv în Norvegia, pentru a afla numele şi adresa ei şi să-i poată înapoia portofelul.

 „Aceasta e masina domnului Viorel David, taximetrist clujean!  Azi dimineaţă, am avut programate 2 termene de judecată cu jandarmeria pentru contestarea amenzilor de la proteste. După ce am terminat ce aveam de făcut la tribunal, am sărit intr-un taxi si am fugit către birou. Când am ajuns, am plătit in grabă şi mi-am văzut de treabă. Două ore mai târziu, îmi scrie colega mea din Norvegia, Camilla. Ca a sunat-o un domn să-i ceară numărul meu, aparent îmi lăsasem portofelul în taxi-ul dânsului. Poate să îl dea? Primul moment de panică atunci când sesizez ce s-a întamplat şi apoi de uşurare. «Ce noroc că l-a găsit. Sigur, dar cum de a dat de numărul tău?» o întreb uşor intrigată. «Aparent, te-a căutat pe google dupa datele din buletin. Aşa a dat de numărul meu, într-un anunţ legat de un proiect şi m-a sunat să vă pun în legătură ca să ţi-l returneze». Pe scurt, mi-am recuperat tot patrimoniul.:) Dl Viorel m-a sunat şi mi le-a adus la birou în 10 minute. Şi-a bătut capul pentru că bănuia câte neplăceri o să am, mai ales pentru acte. Ce face Clujul frumos e densitatea de oameni buni pe m2. Dacă vă grăbiţi vreodată ca mine şi aveţi nevoie de un taxi, vi-l recomand pe domnul Viorel. Nu doar pentru că e om bun, ci pentru că dacă aveţi un moment de zăpăceală şi uitaţi ceva, aveţi şanse mari să vă salveze situaţia”, a scris Roxana Mahalean pe Facebook.
 
Comentariile nu au încetat să apară, cele mai multe laudative la adresa taximetristului. ”Acestea sunt momentele în care sunt mândră că sunt taximetristă de-o viaţă! Respect colegului meu”, a scris o taximetristă.

Un tânăr din Ploieşti a relatat foarte pe scurt o întâmplare asemănătoare: „Şi eu mi-am scăpat telefonul o dată în taxi în Ploieşti şi mi l-a adus taximetristul înapoi. Nu toţi sunt hoţi”.

„Respect domnului taximetrist”, a fost replica cea mai frecventă printre cele peste 300 de comentarii la postarea Roxanei Mahalean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: