Cum poate ajunge un om de rând primar sau consilier judeţean. Ideea inedită prin care un partid îşi selectează şi instruieşte candidaţii

Cum poate ajunge un om
de rând primar sau
consilier
judeţean. Ideea inedită prin care un partid îşi selectează şi instruieşte candidaţii

Ştampilă de vot   FOTO Adevărul

Filiala unui partid din Cluj îşi alege candidaţii printr-o altă metodă decât restul: a lansat o platformă online care se numeşte candidez.eu, iar acolo se pot înscrie toţi cetăţenii activi din judeţul Cluj care vor să schimbe lucrurile.

Filiala din Cluj a PACT -  Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor – a anunţat lansarea unui proiect nemaiîntâlnit în politica românească prin care, spun reprezentanţii ei, se urmăreşte redefinirea relaţiei dintre oamenii de rând şi aleşi.

„Candidez.eu se adresează fiecărui cetăţean cu drept de vot din judeţul Cluj. Susţinem oameni implicaţi în şi pentru comunitate şi oamenii care cred că pot schimba în bine România prin instrumente politice. Mai exact, prin asumarea unor candidaturi la alegerile din iunie pentru funcţia de consilier local, consilier judeţean şi/sau primar. Mai sunt doar 4 zile! Toţi cei care se gândesc să se înscrie în cursa electorală ca independenţi şi se regăsesc în principiile promovate de PACT se pot înscrie accesând secţiunea candidează de pe portalul candidez.eu până pe data de 26 martie, ora 23.59. Totodată, utilizatorii portalului pot propune candidaţi pentru comunităţile lor“, spun reprezentanţii filialei din Cluj a PACT - Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor.

Potrivit acestora, implicarea cetăţenilor „activi şi integri din Cluj în cursa electorală este singura soluţie pentru schimbarea politicii româneşti din politică pentru politicieni în politică pentru cetăţeni“.

Cum funcţionează proiectul

Doritorii care se vor înscrie vor fi selectaţi ţinând cont de principiile partidului (profesionalism, acţiune, comunitate, transparenţă). Pe 28 martie vor fi anunţaţi personal, prin e-mail sau telefon, toţi cei înscrişi privind selecţia finală.
Cei selectaţi vor participa în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de training politic susţinut de experţi PACT în comunicare politică şi campanii electorale. ”Prin program intensiv se înţelege cel mai complet program de pregătire a candidaţilor, cu instrumente de ultimă generaţie folosite în campaniile din SUA şi Europa de Vest, adaptate la contextul românesc”, adaugă cei de la PACT Cluj.

Aceştia susţin că vor pune la dispoziţia candidaţilor selectaţi, prin campania candidez.eu, tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislaţie etc.). Iar între 4 şi 26 aprilie va începe strângerea numărului necesar de semnături pentru candidatura oficială a celor selectaţi.

Mai puteţi citi:

Partidul care a lansat conceptul „România 3D“. Liderul PACT: „România, resursă incredibilă neexploatată corect“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: