11 locuri din România care îi fascinează pe străini. Recomandările unui site internaţional de turism din Londra

11 locuri din România care îi fascinează pe străini. Recomandările unui site internaţional de turism din Londra

Peisajele şi clădirile desprinse de poveste precum Castelul de lut din Valea Zânelor sunt pe placul britanicilor. FOTO Facebook /  Castelul de Lut Valea Zanelor

Revista londoneză de turism Culture Trip a publicat un articol în care promovează 11 locuri de vizitat din România. Printre acestea se regăsesc şi patru oraşe importante.

Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Alba Iulia sunt oraşele pe care britanicii de la Culture Trip le recomandă turiştilor din întreaga lume, într-un articol intitulat „11 locuri pe care să le vizitezi în Transilvania care nu sunt Castelul lui Dracula”.
 
Primul oraş recomandat este Clujul, care este descris ca un oraş al tinerilor, care îmbină ospitalitatea est europeană cu modernismul vest european. Autorul aminteşte de centrele de artă şi de marile festivaluri din oraş, Untold, TIFF şi Jazz in the Park.
 
FOTO 123 RF
 
Următorul pe listă este Sibiul, descris ca unul dintre cele mai romantice locuri din România. Muzeele şi clădirile baroce, renascentiste şi gotice sunt principalele argumente ale oraşului. 
 
FOTO 123 RF
 
Britanicii n-au uitat nici de Braşov, pe care îl recomandă ca destinaţie ideală pentru o evadare de weekend. Biserica Neagră – cea mai mare catedrala gotică dintre Istanbul şi Viena sau Poiana Braşov sunt principalele repere ale zonei. 

FOTO 123 RF
 
Alba Iulia, considerată capitala spirituală a României, este lăudată pentru cetatea în formă de stea care datează din secolul al XVIII-lea. Autorul mai aminteşte că fosta cetate austriacă adăposteşte o catedrală romană din secolul al XII-lea, un muzeu al patrimoniului românesc, precum şi sala în care a fost declarată Marea Unire şi Muzeul Naţional al Unirii.
 
FOTO 123 RF
 

Alte recomandări

 
  • Fascinanta salină de la Turda

FOTO Cătălin Urdoi

  • Munţii Apuseni

FOTO 123 RF 

  • Viscri  • Sarmizegetusa

FOTO Daniel Guţă/ Adevărul 

  • Castelul Corvinilor

FOTO 123 RF 

  • Castelul de lut din Valea Zânelor

Culture Trip a fost fondată la Londra, în 2011, iar site-ul se bucură de un real succes. În fiecare lună, pagina de internet este accesată de 11 milioane de vizitatori şi este urmărită de circa 200 de milioane de utilizatori social media.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările