Săptămăna prevenirii criminalităţii: Ziua a treia, dedicată protejării bunurilor

Săptămăna prevenirii criminalităţii: Ziua a treia, dedicată protejării bunurilor

Poliţiştii, în teren, la discuţii cu cetăţenii FOTO Adevărul

În cea de-a treia zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţi”, poliţiştii călărăşeni au organizat acţiuni în zonele  aglomerate, au  interacţionat cu cetăţenii şi le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor de furt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cetăţenii au fost informaţi cu privire la consecinţele unui comportament neglijent, despre cum să îşi protejeze bunurile personale în spaţiile publice aglomerate, punând accent pe importanţa propriei atitudini în prevenirea infracţiunilor de furt.

Totodată, poliţiştii au subliniat importanţa adoptării unor măsuri specifice de autoprotecţie din partea membrilor comunităţii, astfel încât printr-o atitudine preventivă, să contribuie la diminuarea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor ce aduc atingere patrimoniului, măsuri de protecţie care odată însuşite, au menirea de a descuraja activitatea infracţională.

Poliţiştii au organizat în tot judeţul, activităţi de distribuire de materiale cu caracter informativ - preventiv cuprinzând recomandări specifice fiecărui gen de infracţiune abordat, respectiv prevenirea tâlhăriilor, a furturilor din locuinţă, a furturilor din buzunare şi a înşelăciunilor. 
 
citeste totul despre: