Rezultate parţiale alegeri 2019: 33,54% dintre alegătorii de pe malul Borcei au votat PNL

Rezultate parţiale alegeri 2019: 33,54% dintre alegătorii de pe malul Borcei au votat PNL

Alegerile europarlamentare au fost organizate duminică, 26 mai FOTO Adevărul

Rezultatele parţiale la alegerile europarlamentare arată că până la această oră PSD a obţinut cele mai multe voturi, la nivelul judeţelor. PSD a câştigat 19 judeţe, PNL 14, USR PLUS 5, iar UDMR şi-a adjudecat 4 judeţe. În judeţul Călăraşi, pentru prima dată după mulţi ani, alegătorii nu au mai votat PSD.

  Potrivit rezultatelor parţiale la europarlamentare, PSD a câştigat în cele mai multe judeţe, 19, dar a pierdut în altele care erau considerate fiefuri ale partidului. Printre acestea, se numără Vrancea, unde social-democraţii au fost învinşi de liberali, a anunţat Mediafax.
 
PNL a câştigat în 14 judeţe, în unele dintre ele în detrimentul PSD, dar a şi pierdut în unele judeţe, care în ultimii ani au votat constant cu liberalii. Judeţul Călăraşi, fief -ul PSD, a fost câştigat de PNL cu 33,54%.
 
Partidul Naţional Liberal a obţinut, la alegerile europarlamentare de duminică, 26,71% din voturile alegătorilor, Partidul Social Democrat – 22,85%, iar Alianţa 2020 USR-PLUS – 21,49%, potrivit datelor parţiale furnizate, marţi, de Biroul Electoral Central.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: