Razie în magazine: Controale în 22 de societăţi privind modul de achiziţie şi de comercializare a produselor

Razie în magazine: Controale în 22 de societăţi privind modul de achiziţie şi de comercializare a produselor

Societăţile găsite în neregulă au fost amendate FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  au constatat o infracţiune şi au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale în urma unor controale efectuate pe raza judeţului Călăraşi.

 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au desfăşurat acţiuni ce au vizat modul de achiziţie şi comercializare a produselor alimentare şi nealimentare pe raza localităţilor Ştefan Vodă, Cuza Vodă, Belciugatele, Fundulea, Ileana, Iezeru, precum şi în municipiul Călăraşi.
 
Oamenii legii au verificat 22 de societăţi comerciale, au constatat o infracţiune la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi au aplicat 20 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 250.000 de lei.
Din totalul amenzilor, 12 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 6 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal şi 2 la alte acte normative. 
 
Au fost confiscate 30 produse, respectiv 21 lanţuri şi 9 lame pentru motofierăstrău, inscripţionate, susceptibile de a fi contrafăcute, bunurile având valoarea de 3.500 de lei. 
 
Totodată, a fost ridicată suma de 1.625 de lei, reprezentând contravaloare  fructe, legume şi pâine pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: