Prognoza meteo: Vin 3 zile de foc în sudul ţării. Cod galben de caniculă până pe 31 august

Prognoza meteo: Vin 3 zile de foc în sudul ţării. Cod galben de caniculă până pe 31 august

Vreme desoebit de caldă în sudul ţării FOTO Shutterstock

Ultimele zile de vară se anunţă de foc. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis cod galben de caniculă pentru judeţul Călăraşi, valabil în perioada 29-31 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform meteorologilor, temperaturile vor atinge maxime cuprinse între 33 şi 36 de grade, chiar şi 37 de grade.

Vineri, 28 august, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiază în regiunile sudice şi sud-estice. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Maramureş şi 34 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...19 grade.
 
Pentru ziua de sâmbătă, ANM anunţă şi mai cald. Vremea va fi predominant frumoasă şi călduroasă, iar local în sudul şi izolat în vestul ţării caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în estul, sud-estul şi vestul ţării, dar şi în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
 
Şi în Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, dar caniculară în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă va fi de 16...19 grade.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările