Produsele agricole, ţinta hoţilor. Anchetat de poliţişti, după ce a furat fân de pe câmp

Produsele agricole, ţinta hoţilor. Anchetat de poliţişti, după ce a furat fân de pe câmp

Sezonul furtului la produse agricole

Furturile de produse agricole de pe câmp dau bătăi de cap oamenilor legii. Recoltele dispar cât ai clipi. Aşa s-a întâmplt şi la Sohatu. Un bărbat din comuna Gălbinaşi a fost prins de poliţişti, după ce a sustras 148 de baloţi de trifoi.


Postul de Poliţie Sohatu a fost sesizat la 2 septembrie de către Ionel B., de 34 ani, din satul Progresu, despre faptul ca i-au dispărut plantele furajere din câmp. Păgubitul l-a indicat drept autor pe Sandu M., din comuna Gălbinaşi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în seara zilei de 1 septembrie,  Sandu M. A furat fânul pe care l-a încărcat într-o căruţă, cauzând un prejudiciu de 2500 lei.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Sfaturi de la poliţişti

Pentru prevenirea furturilor de produse agricole de pe câmp, poliţiştii recomandă proprietarilor de terenuri cultivate şi administratorilor de societăţi agricole să asigure paza recoltelor.
În acelaşi scop, poliţiştii au luat măsuri de includere în itinerariul de patrulare a punctelor obligatorii de acces de/din câmp precum şi a drumurilor agricole de exploatare, de verificare a transporturilor de produse agricole şi provenienţei bunurilor transportate, activităţi care vor fi efectuate pe toată perioada sezonului de recoltare.
 

Vă recomandăm şi:

Flagrant. Suspect de furt, prins de poliţişti cu focuri de armă la Budeşti

Tranzacţii cu cereale. Trei bărbaţi, urmăriţi penal după ce au înşelat statul cu peste 4,3 milioane lei

Tâlhării la combina de recoltat cereale. Autorii, prinşi la aproape un an de la comiterea faptelor

Transport ilegal de cereale, descoperit în trafic. Poliţiştii au confiscat peste 3 tone de grâu

Razie în 6 judeţe. Transporturile de cereale fără acte, trase pe dreapta

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările