Tâlhării la combina de recoltat cereale. Autorii, prinşi la aproape un an de la comiterea faptelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tâlhari periculoşi din comuna Şoldanu, condamnaţi la câte trei ani de închisoare şi daţi în urmărire naţională deoarece se ascundeau, au fost capturaţi de poliţişti. Ei au fost trimişi la închisoare, după ce în anul 2012 au jefuit mai mulţi muncitori care ieşiseră în câmp cu combinele să recolteze cerealele.


Anchetatorii spun că răufăcătorii acţionau după un plan bine pus la punct. Ameninţau victimele cu o ţeavă metalică având un cuţit sudat la capăt şi furau toată recolta: grâi, mazăre şi floarea-soareului. Mai mult decât atât, la una dintre fapte au apărut mascaţi pentru a nu fi recunoscuţi. La comiterea faptelor, tinerii au folosit un autoturism, fără ca unul dintre ei să aibă permis de conducere.

Se ascundeau la rude

Pe 27 iunie 2013, poliţiştii călărăşeni au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei închisorii emise în urmă cu o săptămână de Judecătoria Olteniţa pe numele lui Florin D., de 32 ani, Vasile D., de 23 ani şi Florin T., de 29 ani, toţi din Comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, care au fost depistaţi la locuinţele unor rude de pe raza localităţii. Potrivit IPJ Călăraşi, cei trei au fost condamnaţi de instanţa de judecată la câte 3 ani de închisoare pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie şi o tentativă la infracţiunea de tâlhărie.

Cuţit sudat pe o ţeavă metalică
 

La data  27 iulie 2012, respectiv, 7 august 2012, prin ameninţare cu o ţeavă metalică ce avea ataşat la unul din capete un cuţit,  tinerii au deposedat pe 2 dintre angajaţii unei societăţi comerciale de anumite cantităţi de cereale recoltate. La o dată ulterioară, fiind mascaţi, aceştia au încercat să fure de la un alt angajat al societăţii cantitatea de cereale recoltată în ziua respectivă, încercare zădărnicită de paznicii societăţii. La comiterea faptelor tinerii au folosit un autoturism, fără ca unul dintre ei să posede permis de conducere.  Bărbaţii au fost depuşi de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi în Penitenciarul Slobozia, und eurmează să-şi ispăşească pedeapsa.

Citeşte şi: Şase persoane reţinute pentru furt de cereale, în Timiş, cercetate în stare de libertate

Citeşte şi: Călăraşi: Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru furt de cereale

Citeşte şi: 16 suspecţi de furt identificaţi într-o singură zi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite