Bacalaureat 2017, a doua sesiune. Sute de elevi îşi încearcă norocul la examenul de toamnă

Bacalaureat 2017, a doua sesiune. Sute de elevi îşi încearcă norocul la examenul de toamnă

A doua sesiune de examen începe pe 21 august FOTO Adevărul

Sute de elevi îşi încearcă din nou norocul la bacalaureat. Sesiunea de toamnă se va desfăşura în perioada 21-31 august, iar primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie. În prima sesiune de examen, rata de promovare la examenul de bac 2017 a fost în judeţul Călăraşi de 64,4%.

Ştiri pe aceeaşi temă


Din cei 1.462 candidaţi înscrişi la Bacalaureat 2017, s-au prezentat la examen doar 1.367 de absolvenţi. În urma primei sesiuni de examen au fost declaraţi respinşi 501 candidaţi, 2 fiind eliminaţi pentru tentativă de fraudă. În judeţul Călăraşi a fost obţinută o singură medie de 10. Este vorba despre Oana Florina Dragu, de la Colegiul Naţional "Barbu Ştirbei", urmată de Vlad Mihai Ivaşcu de la Liceul Teoretic "Neagoe Basarab" din Olteniţa, cu media 9.98.
 
Începe a doua sesiune

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-a făcut între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.
Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august — la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 — 30 august — competenţele digitale. În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00 — 20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.
 

Vă recomandăm şi:

Şi frumoasă, şi deşteaptă. Oana Dragu, singura elevă cu 10 la Bac 2017: „Am avut emoţii, dar totul s-a terminat perfect”

BAC 2017 Călăraşi. Subiectele la Română de la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Slavici sau Rebreanu la Real

BAC 2017. Elev, la ieşirea de la examen: „Ion, normal, pe cine puteam să alegem? Era însetat de pământ şi o iubea pe-aia... Cum îi zice?“

Rezultate BAC 2017: câţi candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice

VIDEO „Adevărul te meditează pentru BAC” la Adevărul Live: sfaturi pentru a trece cu bine de emoţiile examenului

Începe febra examenului de Bacalaureat. Marţi, 6 iunie, are loc proba orală la limba şi literatura română. Olimpicii vor susţine prima probă scrisă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările