Statuia lui Marghiloman, de aproape trei metri înălţime, va fi amplasată în faţa Vilei Albatros

Statuia lui Marghiloman, de aproape trei metri înălţime, va fi amplasată în faţa Vilei Albatros

O statuie din bronz care îl înfăţişează pe Alexandru Marghiloman va fi amplasată în parcul care i-a aparţinut politicianului buzoian. Va avea aproape trei metri înălţime şi va fi amplasată în apropierea Vilei Albatros, pe aleea principală. Investiţia care ajunge la circa 300.000 de lei va fi suportată în întregime de Primăria municipiului Buzău.


Seria evenimentelor care vor marca anul viitor împlinirea unui secol de la Marea Unire, la Buzău, includ şi Zilele Alexandru Marghiloman. Marele om politic buzoian a fost cel care, invitat ca prim-ministru al României în Sfatul Ţării de la Chişinău, a proclamat unirea cu Basarabia, un prim pas către Marea Unire.

Municipalitatea buzoiană va construi un monument în apropierea Vilei Albatros din parcul Marghiloman. Este vorba despre o statuie din bronz care îl va reprezenta pe marele om politic şi care va fi amplasată în zona de protecţie a vilei, la o distanţă de 34 de metri faţă de clădire.

Statuia va avea o înălţime de 2,80 metri, va fi amplasată pe un soclu din beton şi, pentru a fi pusă în valoare şi noaptea va fi iluminată de 4 reflectoare arhitecturale. Realizarea monumentului aparţine artistului Radu Ciprian Dominoschi, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău şi va costa în total 332.701 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: