VIDEO Povestea unui ofiţer de etnie romă, exemplu de reuşită în viaţă

VIDEO Povestea unui ofiţer de etnie romă, exemplu de reuşită în viaţă

A intrat în Poliţie în perioada când nu existau locuri speciale pentru romi iar acum ocupă o funcţie de şef în cadrul Poliţiei Râmnicu Sărat. Este vorba despre comisarul şef Iulian Ion, cel care poate fi un exemplu pentru toţi tinerii de etnie romă care doresc să reuşească în viaţă. Povestea sa de succes a fost prezentată astazi unor tineri liceeni de etnie romă din Buzău, cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Romii se tem în continuare să-şi recunoască oficial etnia, iar principala cauză ţine de modul discriminatoriu în care restul populaţiei se raportează la ei şi la problemele lor sociale, problem care au dus şi la plecarea lor în masă spre alte ţări europene. 
 
Un poliţist din Buzău dovedeşte însă că prin educaţie şi multă muncă, chiar şi romii pot reuşi în viaţă şi pot accede în funcţii importante. 
 
Iulian Ion este ofiţer de poliţie şi este inspector şef adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat.
 
Poliţistul îi îndeamnă pe toţi tinerii romi să creadă în sansa lor de a reuşi în viaţă.
 
 
Povestea de succes a comisarului şef din Rm. Sărat a fost prezentată, nu întâmplător, astăzi, de Ziua Dezrobirii Romilor. Cu această ocazie, la Centrul cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău, zeci de elevi romi au primit câteva sfaturi preţioase despre cum să depăşească prejudecăţile şi cum să creadă în şansa lor de reuşi în viaţă.
 
La Recensământul din octombrie  2011, aproximativ 619.000 persoane şi-au asumat apartenenţa etnică de romi, dar, conform datelor deţinute de Centrului  Naţional de Cultură a Romilor, numărul romilor din România ar fi de cel puţin 1.200.000. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: