De ce este recomandat consumul cărnii de prepeliţă. Ce gust are şi cum se prepară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea de prepeliţă reprezintă o alternativă mai sănătoasă la carnea de pui de găină. Are un gust dulce şi o textură delicată, cu proprietăţi dietetice indicate prevenirii unor boli precum obezitatea şi diabetul. Fiind o carne săracă în colesterol, dar bogată în minerale, previne inclusiv bolile cardio-vasculare.

Gustul şi textura cărnii de prepeliţă, spun crescătorii, dar şi consumatorii fideli, este una dintre cele mai fine şi apreciate în gastronomia internaţională şi nu admite termen de comparaţie cu cea de găină, care e cea mai comună şi vândută pe piaţă. 

Carnea de prepeliţă are nenumărate avantaje nutriţionale şi vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi starea de sănătate. 

Este cea mai săracă în colesterol, după cea de struţ, are un aport important de proteine şi minerale esenţiale funcţionării corespunzătoare a organismului.

Prin consumul unui preparat pe bază de carne de prepeliţă, iei 10% din doza zilnică recomandată de vitamina C, un antioxidant absolut necesar pentru ca tu să funcţionezi optim şi să te simţi excelent.

Carnea de prepeliţa este şi o sursă bună de minerale, oferind 25% din doza zilnică de fosfor, 20% din doza zilnică de fier, 15% din cea de zinc şi 6 % din doza zilnică de magneziu. 

Fiind o carne slabă şi foarte bogată în astfel de minerale, carnea de prepeliţă face parte din curele de fortificare ale organismului copiilor, mai ales în cazul în care aceştia sunt ameninţaţi de anemii sau deficienţe ale mineralelor esenţiale.

image

La fel de sănătoasă precum carnea de struţ sau de curcan, prepeliţa are avantajul de a fi uşor de găsit pe piaţa din România. Preţul per kilogram al cărnii de prepeliţă este doar cu puţin mai mare faţă de produse mult mai comune cum ar fi carnea de curcan, care sar de 35 lei. 

”Creşterea prepeliţelor nu este pretenţioasă, fiind la îndemâna oricui creşte păsări mari. La aproape 100 de prepeliţe, consumi cam aceeaşi cantitate de furaje şi concentrate cât pentru un curcan mare, de peste 30 de kilograme”, spune Aurel Niţă, crescător de păsări din Buzău.

O porţie de carne de prepeliţă conţine doar 110 calorii, 19 grame de proteine şi 5 grame de grăsime. Are un gust mai dulceag şi o textură fragedă, regăsindu-se pe meniurile celor mai exclusiviste restaurante din întreaga lume. 

image

La fel cum puteţi găti carne de pui în nenumărate feluri, la fel puteţi consuma şi carnea de prepeliţă. Înlocuiţi cu succes orice tip de carne albă, fiind însă mult mai gustoasă şi mai sănătoasă. 

Potrivit crescătorilor, 100 grame de carne de prepeliţă conţine 20% proteine, 4,5 grame de grăsimi, magneziu, potasiu, fier, calciu, vitamina B6, niacin, vitamina C, fosfor şi sodiu şi circa 134 de calorii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite