De 1 Mai, poliţiştii vor patrula în toate zonele de agrement din Buzău

De 1 Mai, poliţiştii vor patrula în toate zonele de agrement din Buzău

Poliţia va patrula în zonele pentru picnic

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău va avea în minivacanţa de 1 Mai aproximativ 190 de oameni ce vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe întreg judeţul, în special în zonele de agrement.

Ştiri pe aceeaşi temă


În perioada 1 – 4 mai, aproximativ 190 de poliţişti de la ordine publică, poliţia rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase cu 97 de autospeciale vor acţiona, în medie, zilnic, în cadrul dispozitivelor de menţinere a climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Vor fi monitorizate, cu precădere, zonele aglomerate, zonele de agrement, iar poliţiştii vor acţiona în special pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce pot aduce atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor.
 
Numărul patrulelor pedestre şi auto care vor acţiona zilnic, în medie, este de 100.
 
De asemenea, la nivelul fiecărei subunităţi au fost constituite rezerve de intervenţie, în vederea suplimentării dispozitivelor curente în cazul în care situaţia operativă o va impune.
 
În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 8 aparate de supraveghere a traficului, pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării regulilor de circulaţie.

Recomandări ale Poliţiei, pentru petrecerea în siguranţă a minivacanţei de 1 Mai:

Fie că veţi petrece aceste zile în parcuri sau la pădure, fie că veţi face o scurtă plimbare în aer liber, poliţiştii vă recomandă ca la plecare să vă asiguraţi locuinţa şi să vă protejaţi bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!
 
Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori, infractorii „pozează” în persoane binevoitoare, care „vor” să vă ajute.
 
Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă implicaţi în dispute sau altercaţii. Păstraţi-vă calmul şi nu proferaţi injurii sau ameninţări!
 
În cazul unui conflict, evitaţi să vă dovediţi „vitejia” şi manifestaţi autocontrol şi prudenţă! 
Celor care aleg să petreacă aceste zile la o distanţă mare de casă, poliţiştii rutieri le recomandă să îşi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de oboseală.
 
Pentru un trafic fluent şi sigur, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. 
 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: