Premieră medicală la Clinica de Urologie de la Spitalul Tractorul

Premieră medicală la Clinica de Urologie de la Spitalul Tractorul

Intervenţiile laparoscopice vor avea loc vineri şi sâmbătă

În premieră la Braşov, între 12-14 noiembrie 2015, în Clinica de Urologie de la Spitalul Tractorul din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă se vor efectua primele intervenţii laparoscopice pentru afecţiuni benigne şi maligne ale aparatului urinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste intervenţii vor fi realizate vineri şi sâmbătă, de către medici urologi din centrele universitare Braşov şi Cluj Napoca.

„În ţară sunt doi colegi care fac în mod curent astfel de intervenţii şi vrem să ne apucăm şi noi la Braşov. De aceea, şeful secţiei de la Braşov, dl. dr. Ioan Scârneciu, a luat legătura cu colegul nostru Bogdan Petruţ,de la Institututul Oncologic din Cluj Napoca, care va veni împreună cu o echipă. La Braşov suntem mai mulţi medici urologi care am făcut astfel de intervenţii şi vrem să creştem un pic nivelul şi la Braşov. Pentru a înţelege braşovenii, vreau să le spun că laparoscopia este o intervenţie fără tăietură. Din ce cunosc eu, sunt pregătiţi 8-10 pacienţi pentru aceste intervenţii, dar în funcţie de complexitatea intervenţiei, probabil nu vor putea fi luate mai multe de şase cazuri în cele două zile. Vorbim despre bolnavi de cancer de prostată sau tumori renale. Practic, aproape orice afecţiune a rinichiului (90% din cazuri) se poate opera în ziua de astăzi laparoscopic. La fel, se pot face şi intervenţiile prostatice”, a declarat medicul Marius Neculoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările