Percheziţii la mai multe firme de pază. Şapte persoane duse la audieri

Percheziţii la mai
multe firme de pază. Şapte persoane duse la audieri

Poliţiştii au descins la mai multe firme de pază. FOTOArhivă.

Poliţiştii din Braşov au efectuat astăzi cinci percheziţii domiciliare şi verificări la societăţi comerciale aparţinând unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 700.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul prestării unor servicii de pază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administratorii unor firme de pază sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate chetuieli fictive  ca să scape de plata impozitelor. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 700.000 de lei. Şapte persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov pentru audieri.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 5 percheziţii la sediul a cinci societăţi comerciale specializate în prestarea serviciilor de pază, respectiv la domiciliile reprezentanţilor legali ai acestor societăţi, în judeţul Braşov. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de către administratorii societăţilor respective a infracţiunii de evaziune fiscală, prin evidenţierea în actele contabile de cheltuieli care nu au la baza operaţiuni reale (cheltuieli cu utilizarea carburanţilor, falsificarea documentelor de parcurs etc.),  cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat“, se arată în comunicatul poliţiştilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: