Cât costă să faceţi Paştele la munte: preţuri şi oferte

Cât costă să faceţi Paştele
la munte: preţuri şi oferte

Zona Bran Moieciu este căutată pentru peisajele superbe. FOTOCostel Crângan.

Una dintre cele mai căutate zone este Bran-Moieciu, pentru peisajele superbe şi mâncarea tradiţională. Şi Poiana Braşov vine cu oferte speciale, dar preţurile sunt destul de mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotelurile din Poiana Braşov vin cu oferte speciale în perioada Paştelui, dar acestea nu sunt deloc ieftine. La hotelurile de 4 şi 5 stele un sejur de patru nopţi costă între 500 şi 800 de euro de cuplu. La hotelurile de 3 stele puteţi găsi sejuri şi cu 300 de euro de cuplu, tot pentru patru nopţi de cazare. În ofertele de Paşte este inclus micul dejun, dar şi două cine festive cu muzică populară şi uşoară. Toate recitalurile sunt live. Nu lipsesc produsele tradiţionale: vin roşu, ouă roşii şi cozonac imediat după slujba de Înviere, dar şi accesul gratuit la saună, piscină, jacuzzi sau masaj. Pentru copii hotelierii au pregătit petreceri speciale cu animatori, cadouri de la Iepuraş, dar şi ateliere de creaţie unde cei mici vor picta pe sticlă şi vor învăţa să încondeize ouă.

Predealul este mai ieftin decât Poiana Braşov dacă vreţi să veniţi la munte pentru Paşte. Preţurile pleacă de la 200 de euro şi pot ajunge la 400 de euro de cuplu pentru un sejur de trei nopţi. Preţul include cazarea, masa festivă de Paşte, acces la SPA-urile din hoteluri, dar şi cadouri de la Iepuraş pentru cei mici.

Zona Bran- Moieciu este cea mai căutată

Peniunile din Bran, Moieciu, Fundata sau Şirnea, o zonă extrem de căutată de turişti vin şi ele cu oferte. Preţurile pleacă de la 150 de euro şi pot ajunge la 250 de euro pentru un sejur de trei nopţi cu demipensiune şi masă festivă de Paşte. Zona vine cu produse tradiţionale, de la brânzeturi, produse din carne (pastramă, cârnaţi, jumări), dulceţuri sau vin de casă. Turiştii pot ajuta la prepararea mesei de paşte, pot învăţa cum se face cozonacul, pasca sau drobul şi pot învăţa să încondeieze oră.

În această zonă puteţi închiria vile la cheie. Preţul unei camere pe noapte pleacă de 70 de lei şi ajunge la 150 de lei la pensiunile de 4 şi 5 margarete. Ofertele sunt valabile pentru minim 2-3 nopţi de cazare. Puteţi alege să vă gospodăriţi singuri sau puteţi opta pentru trei mese pe zi pentru 70 de lei de persoană.

Preţuri foarte bune sunt şi în zona Covasna-Harghita. Aici, un sejur de trei nopţi de Paşte nu depăşeşte 150 de euro de cuplu. Aici turiştii sunt aşteptaţi cu supă gulaş, tocăniţă de miel la ceaun şi prăjituri tradiţionale.

„De Paşte, cea mai solicitată zonă este Bran-Moieciu. Turiştii se orientează şi după preţ, dar pentru că Paştele este o sărbătoare tradiţională se îndreaptă acum spre rustic, spre linişte şi peisaje frumoase. Şi Poiana Braşov se vinde destul de bine, dar aici este mai scump. Există reduceri de 10% pentru cei care achită până la finele lunii februarie. Ofertele foarte bune vin şi din Covasna şi Harghita. Aici este mai frig de obicei, dar turiştii aleg Harghita pentru că se poate schia chiar şi în aprilie. Gradul de ocupare în Bran-Moieciu este deja undeva la 75%, în Covasna şi Harghita cam la 50%, iar în Poiana Braşov 60%“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: