Admitere Facultate 2013. S-a prelungit perioada de înscrieri la Universitatea Transilvania

Admitere Facultate 2013.

S-a prelungit perioada de
înscrieri la Universitatea Transilvania

Studenţii se mai pot înscrie la facultate până sâmbătă. FOTOArhivă.

Până ieri seară se înscrieseseră 2180 de studenţi. Cea mai căutată facultate rămâne cea de Medicină, urmată de cea de Ştiinţe Economice.

Potrivit noii decizii tinerii se pot înscrie şi vineri 19 iulie între 9.00 şi 15.00, dar şi sâmbătă 20 iulie, între 9.00 şi 13.00. Prelungirea nu este valabilă penntru Medicină, Muzică şi Educaţie Fizică unde se dă examen în weekend.

Medicina este cea mai căutată facultate cu 319 înscrişi. Înscrieri multe s-au mai înregistrat şi la Facultatea de Ştiinţe Economice unde 266 de tineri şi-au depus dosare. Pe locul al treilea la înscrieri până acum se află Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor cu 180 de înscrişi. Cele mai puţine înscrieri au fost la Facultatea de Muzică (10 la Ingineria Materialelor (18) şi la Industria Lemnului (19).

Taxele la Universitatea Transilvania sunt în 2500 şi 5.000 de lei. Anul acesta sunt diaponibile 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi.Cea mai scumpă facultate rămâne tot Muzica, unde anul costă 5.500 de lei. Şi la specializarea Balneofizioterapie, tot din cadrul Facultăţii de Medicină, taxele sunt piperate, de la 3.500 de lei la 4200 de lei. La restul facultăţilor taxele sunt între 2.500 şi 3.500 de lei pe an.

Singurele facultăţi unde taxa rămâne neschimbată sunt Dreptul şi Sociologia. Studenţii vor plăti 2.500 de lei pe an. La Universitatea Transilvania sunt aproape 5.000 de locuri la cele 18 facultăţi. Nu se ştie încă însă câte vor fi cu taxă şi câte vor fi bugetate.

Informaţii complete despre înscriere, număr de locuri pentru fiecare specializare, se pot obţine de la secretariatele facultăţilor, dar şi de pe site-ul universităţii: www.unibv.ro, la secţiunea Admitere, unde este publicat „Ghidul Admiterii”. 

Pe aceeaşi temă:

Încep înscrierile la Universitatea Transilvania

Admitere diferenţiată la facultăţile Universităţii Transilvania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: