Fenomen:Bucătăresele de la grădiniţă, angajatele părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătăresele pregătesc masa pentru cei 300 de copii.
Bucătăresele pregătesc masa pentru cei 300 de copii.

Salariile mizere au alungat bucătăresele angajate de Inspectoratul Şcolar, iar părinţii s-au autogospodărit şi plătesc trei maestre în arta culinarăLa Grădiniţa „Dumbrava Minunată" din Brăila, părinţii au devenit angajatori, în momentul în care personalul din bucătăria instituţiei a plecat in corpore acasă.

Nemulţumite de salariile de mizerie, de 450 de lei, rămase în urma reducerii de 25 la sută, bucătăresele şi femeile de serviciu de la Grădiniţa „Dumbrava Minunată", una dintre cele mai căutate şi curtate instituţii de gen din municipiu, au demisionat.

Părinţii şi cadrele didactice s-au trezit astfel în faţa unei situaţii pe cât de aberante, pe atât de grave.
15 lei pentru un copil

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV: Şi pietrele plâng: Povestea „comorilor" brăilene dispărute/ Vezi aici monumentele care nu mai sunt

„De la începutul anului şcolar am ridicat problema şi împreună cu părinţii, care sunt grupaţi în Asociaţia Părinţilor, organizaţie cu personalitate juridică, am stabilit ce este de făcut. Din start s-a eliminat posibilitatea selectării unei firme de catering din mai multe motive, între care şi preţul de opt, nouă lei pentru un meniu, comparativ cu şase lei, cât este cel de la grădiniţă", ne-a declarat Nuţa Mazilu, directoarea grădiniţei.

Directoarea grădiniţei Dumbrava Minunată, Nuţa Mazilu

„Nu am putut să lăsăm copiii fără hrană. Am dezbătut problema împreună cu părinţii din asociaţie şi am ajuns la concluzia că putem contribui fiecare lunar cu câte 15 lei pentru a rezolva problema. Astfel, acum, bucătăresele sunt angajatele asociaţiei, primesc salariile ca şi înainte de reducere, de câte 700 de lei. Toate dările şi impozitele aferente le plăteşte asociaţia către Fisc, lunar", ne-a declarat Marius Zaiţ, preşedintele asociaţiei.

Conform cu legea

„Totul este perfect legal şi în deplină transparenţă, iar copii sunt foarte mulţumiţi de modul cum sunt trataţi aici şi implicit noi ca părinţi suntem mulţumiţi", a adăugat Marius Zaiţ.

Nu s-a renunţat nici la îngrijitoare.

„Ne vin copii de trei ani care nu au încă deprinderi dezvoltate, nici la masă, nici la odihnă. Iar o femeie de serviciu are grijă de 50 de copii, zilnic", ne-a explicat directoarea.

„Dumbrava Minunată": Caz unic în Brăila

Cazul de la Grădiniţa „Dumbrava Minunată" este unul fericit, pentru că şi-a găsit rezolvarea. Dar sunt grădiniţe în municipiu în care a rămas doar personalul didactic, iar educatoarele fac absolut toate treburile, fără îngrijitoare sau bucătărese şi aceasta la un salariu, după cum se ştie, diminuat cu 25 la sută.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite